BĂTĂLIE PE STEAGURILE DE LA STATUIA LUI ȘTEFAN. UN PROIECT DE HOTĂRÂRE INIȚIAT DE ALEȘII PSD PENTRU RIDICAREA A TREI DRAPELE A PRIMIT AVIZ NEGATIV DE LA DIRECȚIA DE PATRIMONIU A PRIMĂRIEI

Consilierii locali PSD din municipiul Suceava au inițiat un proiect de hotărâre care va fi luat în discuția deliberativului local la  ședința ordinară de joi, 30 august a.c., privind arborarea drapelului României, a steagului propriu și cel al Marii Uniri în apropierea statuii ecvestre a voievodului Ștefan cel Mare, amplasată în Parcul Șipote – Cetate, în apropiere de Cetatea de Scaun a Sucevei, de către municipalitatea suceveană.

Potrivit proiectului de hotărâre, acestea ar urma să fie amplasate în partea dreaptă a statuii, pe un soclu asemănător cu soclul statuii ecvestre, proporțional cu lungimea (dimensiunile) celor trei catarge. Steagurile vor avea o lungime de circa 37 de metri, proporțională cu mărimea catargelor, care vor fi de 50 de metri fiecare, prevăzute cu braț rotativ mobil (cu cablu intern sau manivelă).

Același proiect prevede că arborarea celor trei steaguri se va face după aprobarea și realizarea proiectului de hotărâre, prin încredințare directă sau a caietului de sarcini și se va considera încetarea arborării drapelului Centenarului odată cu încheierea programului manifestațiilor Centenarului Marii Uniri, acesta urmând să fie înlocuit cu drapelul UE.

Sursa de finanțare propusă pentru această investiție este bugetul municipiului Suceava pentru anul fiscal 2018. Proiectul de hotărâre este semnat de consilierii PSD Mitică Bejinaru, Doinița Cocriș, Iulia Fuior, Andrei Păduraru, Ioan Buciac, Florin Cristescu, Vasile Mocanu și Cristian Boberschi.

Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Suceava a dat aviz negativ acestui proiect de hotărâre, aprobat și de primarul Ion Lungu. În raportul serviciului de specialitate se arată, printre altele, că nu se consideră necesar adoptarea unui proiect de hotărâre de CL pentru arborarea drapelului României, a steagului propriu și cel al Centenarului Marii uniri deoarece aceste drapele propuse vor fi arborate de municipalitate la sfârșitul lucrărilor de reabilitare a statuii ecvestre a voievodului Ștefan cel Mare la sfârșitul lucrărilor de reabilitare aflate în desfășurare, pentru acestea fiind prevăzute locațiile în vederea amplasării catargelor necesare.

Primarul Ion Lungu s-a exprimat de altfel, într-o conferință de presă că nu se impune o hotărâre de consiliu local pentru un lucru care oricum urmează să fie realizat.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *