Bătrân de 73 de ani din Dorna Arini, mort după ce s-a răsturnat cu tractorul într-o râpă din pădurea proprie

Joi dimineață, pe la ora 10.25, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat din comuna Dorna Arini, despre faptul că pe raza satului Rusca, a avut loc un accident, respectiv s-a răsturnat un tractor forestier.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 10.00, Neculai B., de 73 ani, din comuna Dorna Arini, sat Ortoaia, s-a deplasat în fondul forestier proprietatea sa, la volanului tractorului său forestier, pentru  a strânge lemne de foc. Acesta era însoțit de către cel care a sunat la 112.

În timp ce se deplasau spre locul numit ,,Piciorul lung”, pe un drum forestier nedestinat circulației publice, Neculai B.  a efectuat manevra de întoarcere, iar din cauza terenului accidentat și în pantă, acesta a pierdut controlul asupra tractorului forestier și a alunecat la volanul acestuia pe versant.

După circa 100 metri, utilajul forestier s-a răsturnat cauzând lui Neculai B. leziuni incompatibile cu viața.

Conform declarației martorului, acesta în momentul în care a văzut că bărbatul în vârstă a pierdut controlul autovehiculului, a reușit să se salveze sărind din utilaj.        

Având în vedere locul producerii evenimentului, respectiv teren greu accesibil, pentru recuperarea cadavrului a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Salvamont Vatra Dornei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.