Bătrân de 75 de ani trimis să moară acasă de la noul Spital municipal Fălticeni

Un fălticenean de 75 de ani a decedat la câteva ore după ce a fost trimis acasă de medicii de la Spitalul din Fălticeni, care îl internaseră doar pentru o zi. Bărbatul nu era înscris la un medic de familie.

La data de 15.11.2021, ora 10:18, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un bătrân a decedat la domiciliul său.

Polițiștii au stabilit că este vorba despre Neculai P. , de 75 de ani, care locuia în municipiul Fălticeni, împreună cu soția sa.        

În data de 13.11.2021 o rudă a acestuia a solicitat prin  112 un echipaj al ambulanței pentru că bărbatul, care nu era înscris la un medic de familie, se simțea rău. Ulterior, i s-a făcut internare de o zi la Spitalul Municipal Fălticeni unde a fost supus investigațiilor, după care a fost trimis acasă.

În noaptea zilei de 15.11.2021, în jurul orei 00:15, întrucât bătrânul  se simțea în continuare rău, soția lui  a apelat la 112 pentru a solicita ajutor. Echipajul medical ajuns la fața locului a constatat decesul acestuia.

Din declarațiile verbale ale rudelor, persoana decedată nu era înscrisă la vreun medic de familie și suferea de mai multe afecțiuni. De asemenea, acuza de mai mult timp faptul că simte dureri în zona stomacului. 

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ,,ucidere din culpă”.

De reamintit în acest context  lupta medicilor de la Spitalul cel nou din Fălticeni pentru a nu le fi transformată unitatea pentru construirea căreia  au luptat timp de 30 de ani în spital Covid, care au susținut că ei  trebuie să aibă în principal grijă de bolnavii din oraș și din împrejurimi,  cu alte patologii decât covid.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *