Bătrân de 79 de ani din Salcea, confirmat cu coronavirus, n-a avut răbdare să plece acasă cu ambulanța specială și a luat taxiul. S-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Procurorii Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor unui bătrân de 79 de ani, diagnosticat cu coronavirus și care, în loc să aștepte să fie transportat la domiciliul cu ambulanța specială, a plecat acasă cu taxiul.

Potrivit Parchetului sucevean, în dosarul penal cu numărul 1188/P/2020, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, se efectuează cercetări, in rem, de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Poliția Orașului Salcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 2 din Codul penal.

În fapt, s-a reținut că, la data de 29.03.2019, unei persoane de sex masculin din localitatea Văratic, oraș Salcea, jud. Suceava, în vârstă de 79 ani, diagnosticat cu infecție Covid – 19, datorită evoluției favorabile a bolii, i-au fost întocmite documentele de externare din Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava – Secția de Boli Infecțioase, i-a fost prescris tratamentul medicamentos și i s-a pus în vedere să aștepte, pentru a fi transportat la domiciliu cu o ambulanță specială și însoțit de echipajul medical.

Potrivit actului de sesizare, acesta nu s-a conformat situației impuse de către medicul curant și, fără acordul personalului medical, a părăsit incinta Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, și a plecat către localitatea de domiciliu cu un autoturism taxi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *