Bătrân de 83 de ani din Vatra Dornei, dat în vileag de omul care îl ajută la treburi că deține ilegal un pistol cu gaze

Ieri dimineață, pe la ora 07:05, s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, un bărbat din comuna Șaru Dornei, care avea asupra sa un pistol cu gaz calibru 9 mm, pistol despre care a declarat că l-a luat din locuința lui unui bătrân de 83 ani, din municipiul Vatra Dornei.

Din primele verificări efectuate a rezultat că cel care a adus pistolul la sediul poliției îl ajută în treburile gospodărești pe bătrân, iar în dimineața zilei de ieri, pe la ora 06:30, s-a prezentat la locuința acestuia, ocazie cu care a văzut că proprietarul avea asupra sa pistolul cu gaze menționat, pe care l-a pus într-o geacă aflată pe un scaun din bucătăria locuinței.

În momentul în care bătrânul a plecat din bucătărie,  cel de-al doilea a luat pistolul și s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei pentru a-l preda.

S-au făcut verificări și s-a constatat că bărbatul de 83 de ani nu figurează ca posesor de permis de port armă, totodată fiind operată în aplicație mențiunea „Dispoziție de anulare a permisului de port armă din data de 05.01.2016”, iar seria pistolului nu are corespondent în baza de date.

În cauză  s-a  întocmit dosar penal pentru comiterea  infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *