Bătrân de 90 de ani din Suceava, tâlhărit pe scara blocului de trei țigănei din Șcheia. Avea asupra lui aproape 7000 de lei. Hoții au fost dibuiți de un polițist vigilent din Șcheia

Vineri seară, pe la orele 19.10, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către cartierul Georgee Enescu din municipiul reședință de județ despre faptul că vecinul său un bătrân în vârstă de 90 ani, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie, comisă chiar în scara blocului, în care locuiesc.

Polițiștii au stabilit că  în după-amiaza zilei de 8 martie a.c., în jurul orelor 16:00, persoana vătămată a plecat spre piața agroalimentară George Enescu, având asupra sa suma de aproximativ 4000 lei. După ce a coborât din bloc, a mers la agenția bancară ace funcționează la parterul blocului, de unde a mai scos suma de 3000 lei.

De la bancă s-a îndreptat spre Piața Mică, ajungând până la patiseria de pe strada Universității, de unde și-a cumpărat diverse produse de patiserie.

După ce a ieșit din această locație, persoana vătămată s-a îndreptat spre domiciliu, pe traseul Piața Mică  – Aleea Saturn – Bulevardul George Enescu  – zona Curcubeul.

Accesul în blocul în care stă persoana vătămată se face de la primul nivel al blocului, pe o scară exterioară, la parter fiind spații comerciale.

Conform celor declarate de persoana vătămată, după ce a deschis ușa de acces în bloc prevăzută cu interfon, ar fi fost acostat de trei tineri de etnie rromă, care l-au împins în scara blocului, unde i-au sustras portofelul din buzunarul interior al hainei, după care toți trei s-au făcut nevăzuți.

Bătrânul a a urcat până la etajul la care stă unde bătut la ușa vecinei sale și i-a spus ce a pățit, rugând-o să sesizeze Poliția.

Conform celor declarate de acesta, din câte a reținut, unul din tinerii care l-au tâlhărit se afla în patiseria de pe strada Universității, atunci când a făcut el cumpărăturile, bănuind că a fost urmărit.

În jurul orei 19:40, un polițist din cadrul Poliției municipiului Suceava, aflându-se în timpul liber în magazinul Profi de pe strada Cetății  Șcheia a observat un tânăr de etnie rromă ce a achitat două sticle de suc Mirinda la 2 litri cu un card bancar prevăzut cu contactless.

Întrucât individul respectiv avea un comportament suspect și ezitant, polițistul l-a interceptat și a solicitat prezența unui echipaj de poliție la fața locului. La sediul Poliției din Șcheia s-a stabilit că acesta se numește Rîpă Vasile Denis de 14 ani, din localitate. La controlul corporal, asupra acestuia s-a găsit un card bancar de la Banca Românească emis pe numele bâtrânului sucevean prevăzut cu contactless, precum și suma de 2316 lei.

Fiind audiat, Denis Rîpă a a recunoscut că la 08.03.2019, în timp ce se afla la patiseria de pe strada Universității, împreună cu Bergheaua Ionuț Gheorghe de 16 ani și Mazarache Zobar Alexandrude 14 ani  au observat că suceveanul în vârstă avea asupra sa o sumă mare de bani care le-au atras atenția.

După ce bătrânul de 90 de ani a părăsit patiseria, l-au urmărit până la domiciliul său, iar după ce a intrat în scara blocului, Rîpă Vasile Denis a asigurat ușa de la intrare, iar Bergheaua Ionuț Gheorghe și Mazarache Zobar Alexandru l-au deposedat de portofelul personal.

După comiterea faptei cei trei au împărțit suma de bani, deplasându-se în com. Șcheia unde s-au despărțit.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată”  urmând a fi soluționat procedural de Biroul de Investigații Criminale din cadrul poliției municipale Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *