Bătrână de 80 de ani, acuzată de fratele ei că i-a furat covorul, într-o dispută legată de moștenirea casei părintești

La 22.10.2020, orele 12.15, lucrătorii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizați telefonic de către un bărbat  de 69 ani despre faptul că sora sa, în vârstă de 80 ani, i-a sustras, fără drept, un covor din casa părintească situată în localitatea Dărmănești.

Apelantul locuiește în municipiul Suceava împreună cu soția sa iar pe raza localității Dărmănești, deține cu acte de proprietate jumătate din casa părintească, părinții lor fiind decedați. Cealaltă jumătate a casei, conform legislației, în urma moștenirii ar urma să revină atât reclamantului cât și celorlalți  frați și surori.

Polițiștii au remarcat că cel care a făcut reclamația nu se înțelege foarte bine cu una din surorile sale,  care locuiește efectiv în casă, dar nici cu cealaltă soră, acuzată că a furat covorul, care locuiește în Iazlovăț.

Potrivit declarației fratelui reclamant, el a fost ultima dată la casa părintească pe data de 12 octombrie,  asigurând printr-un lacăt prins în două belciuge ușa de acces în camera sa ce făcea parte din jumătatea de casă ce-i aparține.

La 22.10.2020, în jurul orelor 12.15, dânsul a revenit la casa din localitatea Dărmănești și a observat că unul din belciugele ce asigură ușa de acces este forțat dar rămas  montat în tocul ușii, motiv pentru care s-a uitat pe fereastra camerei și a observat că este sustras un covor de lână aflat pe unul dintre pereți, sesizând ulterior organele de poliție.

Persoana vătămată a indicat peretele estic acolo unde a fost amplasat un covor din lână pe care îl reclamă că ar fi fost sustras de către sora sa în perioada menționată, covor care a aparținut mamei lor.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ”furt calificat față de bătrâna de 80 de ani, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Secției 5  Poliție Rurală Dărmănești.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *