Bătrână de 86 de ani, moartă într-un incendiu care i-a cuprins casa de la coșul de fum, în Dolhasca

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca au intervenit azi dimineață, după ora 7.00, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD B2, cu sprijinul unui echipaj SAJ, la un incendiu izbucnit la o casă de locuit din orașul Dolhasca.

La sosirea echipajelor ardea acoperișul casei de locuit cu posibilități de propagare la întreaga locuință. Pompieri militari au găsit o femeie de 86 de ani, în stare de inconștiență, care a fost extrasă din locuință de către vecini.

S-au aplicat manevrele de resuscitare, dar în ciuda eforturilor personalului medical și paramedical, bătrâna a fost declarată decedată. A ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați. S-au degradat tavanul locuinței și bunuri din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei provenite din coșul de fum, neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite.

 

Atenție la coșurile pentru evacuarea fumului!

– coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;

– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;

– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor. Atenție la sobele cu şi fără acumulare de căldură!

– sobele vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate;

– pardoseala combustibilă din faţa uşilor sobelor va fi protejată cu o tablă, asigurând corespunzător suprafața în cazul căderii accidentale a jarului sau a lemnelor aprinse;

– focul din sobe va fi supravegheat în permanenţă;

– nu lăsaţi copiii să alimenteze soba;

– evitaţi supraîncălzirea sobelor;

– nu se va încărca soba cu lemne pe parcursul nopţii.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *