Bătrână de 94 de ani din Suceava, salvată in extremis, cu un telefon la 112, după trei zile în care a zăcut neputincioasă în casă

Ieri, înainte de amiază, o femeie din municipiul Suceava a sesizat poliția municipală prin 112 anunțând faptul că vecina sa, o bătrână  de 94 ani, nu răspunde de 3 zile la ușă. Apelanta, administrator al unei asociației de proprietari, a declarat că a fost sunată pe telefonul mobil de către asistenta medicului de familie al vecinei sale și i-a comunicat că de trei zile nu reușește să ia legătura cu aceasta.

Bătrâna de 94 de ani locuiește singură, unica rudă cu care mai ține legătura fiind o nepoată ce locuiește în Deva,  județul Hunedoara.

Un echipaj ISU Bucovina și un echipaj SMURD au intrat în interiorul apartamentului prin forțarea ușii de acces cu mecanisme speciale din cadrul logisticii ISU, iar la intrarea în dormitorul locuinței a fost găsită, căzută jos, femeia de 94 de ani,  fiind conștientă dar  slăbită și care abia putea comunica. I-au fost acordate primele îngrijiri medicale la fața locului fiindu-i stabilit diagnosticul: „hipertensiune arterială grad II, contuzie coloană dorso-lombară”,  și a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean Suceava pentru continuarea investigațiilor medicale. S-a luat legătura telefonic cu nepoata bătrînei care a fost informată cu privire la cele întâmplate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *