Bătrânică de 82 de ani din Suceava țepuită de o vânzătoare ambulantă. A cumpărat o plapumă cu 1200 de lei

La data de 22.03.2020, ora 11.25, o femeie de 86 ani, din mun. Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, în jurul orei 10.30, în timp ce se afla la domiciliu, două persoane neidentificate, sub pretextul vânzării unor plăpumi, i-au sustras din locuință suma de 1000 lei.

S-a stabilit că la 22.03.2020, în jurul orei 10.00, persoana vătămată se afla la adresa de domiciliu, moment în care o persoană neidentificată a sunat la soneria uşii de acces. Imediat, persoana vătămată s-a deplasat spre uşa de la intrare, iar după ce a deschis, a constatat că în faţa uşii se afla o persoană de sex feminin, care i-a adus la cunoştinţă că are spre vânzare mai multe plăpumi. În aceste împrejurări, persoana vătămată a observat că la uşa de acces a vecinei sale de 82 de ani, se afla o altă persoană, care încerca să îi vândă acesteia produse similare.

Persoana vătămată i-a permis accesul persoanei de sex feminin în imobil, iar la scurt timp a intrat şi cealaltă persoană. Ulterior, aceştia au căzut de comun acord ca persoana vătămată să plătească suma de 200 lei pentru o plapumă, astfel că, proprietara s-a deplasat în dormitor, de unde, dintr-un plic, a luat suma de bani pentru a achita contravaloarea produsului. În continuare, persoanele neidentificate au plecat de la faţa locului, iar la aproximativ o oră, persoana vătămată a constatat că din plic îi lipsea suma de 1.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”.

Polițiștii recomandă încă o dată, în special persoanelor vârstnice să nu intre în aparente relații comerciale cu astfel de vânzători ambulanți, care folosesc diferite pretexte pentru a pătrunde în locuință. În această perioadă, pe lângă prejudiciul financiar suferit, permiterea accesului în locuină a persoanelor necunoscute și asftel de relaționări vă pot expune unor riscuri medicale sporite.

Pentru siguranța dumneavoastră, a celor dragi și a comunității, vă rugăm să rămâneți acasă și să limitați contactul cu alte persoane! 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *