Mopan Suceava
Evenimente

Băut la volan a intrat cu mașina în șanț, la Berchișești, dimineața devreme. S-a ales cu dosar penal plus amenzi usturătoare el și amicul din mașină pentru lipsa declarației

Ieri dimineață devreme, pe la ora 04.30, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată despre faptul că,  în centrul satului Berchișești se află o mașină în șanț.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat în șanțul lateral dreapta a sensului de mers Berchișești – Drăgoiești o autoutilitară şi conducătorul auto, un localnic de 46 de ani, care a declarat faptul că a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă oprindu-se în şanţ.

Întrucât emana halenă alcoolică bărbatul de 46 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul respirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

Întrucât atât conducătorul auto cât şi un alt bărbat din comuna Berchişeşti, pasager în autoutilitară nu au putut justifica prezența la acea oră și în acel loc au fost sancționați contravențional conform Ordonanței Militare nr. 3/2020, cu câte 2000 de lei pentru lipsa declarației pe propria răspundere.

    

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *