Băut la volan, un tânăr de 17 ani, aflat în arest la domiciliu pentru furt auto, prins în trafic în Vatra Dornei cu o mașină furată, după ce un polițist aflat în timpul liber l-a urmărit și a alertat colegii

Polițist 24 de ore din 24

După ce în cursul zilei de 07.01.2021 un agent din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, aflat în timpul liber a reușit prin profesionalism să imobilizeze un șofer băut și să prevină o tragedie rutieră, ieri un alt polițist din Vatra Dornei, în timp ce era în timpul liber și se plimba cu familia în zona centrală a municipiului a manifestat prezență de spirit și implicare, reușind să își alerteze la timp colegii aflați în serviciu pentru a bloca în trafic un tânăr care conducea băut un vehicul dat în urmărire la nivel național.

Ofițerul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Vatra Dornei   a arătat  o dată în plus ce înseamnă să fii în permanenţă în slujba cetăţeanului – ce înseamnă să fii poliţist.

La data de 09.01.2021, ora 18.50, un ofiţer de poliţie din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei, aflat în timpul liber, a observat pe str. Unirii, din mun. Vatra Dornei, un autoturism despre care știa că figura urmărit la nivel național din data de 01.01.2021. De îndată ofițerul aflat în timpul liber a luat măsuri pentru a păstra contactul vizual permanent cu vehiculul respectiv, în același timp anunțând conducerea unității care a dispus s-au constituirea unor filtre de circulație la ieşirile din municipiu, în vederea opririi autoturismului urmărit.

La ora 19.00, un echipaj de serviciu din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei, în baza coordonatelor furnizate de polițistul aflat în timpul liber, a încercat oprirea autoturismului pe str. Unirii din municipiul Vatra Dornei, însă conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiștilor continuându-şi deplasarea pe DN 17  către  Bistriţa Năsăud. După o urmărire de circa 6 km s-a reușit  blocarea și oprirea acestuia pe DN 17, la intrarea în localitatea Dorna Candrenilor, cu sprijinul  echipajului de poliţie rutieră aflat în serviciu.

Cu ocazia legitimării s-a stabilit că persoana aflată la volanul autoturismului este un tânăr de 17 ani, din municipiul Iași, iar după verificarea în baza de date s-a constatat  ca acesta este dat în urmărire naționala pentru „furt de auto” iar la momentul identificării figura în stare de arest la domiciliu.

De asemenea, pentru autoturismul oprit există o semnalare de urmărire și identificare din data de 01.01.2021.     

Întrucât conducătorul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Poliţia municipiului Vatra Dornei pentru cercetări.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru documentarea activității infracționale, luând legătura totodată cu IPJ Iași – Serviciul Investigații Criminale în vederea preluării autoturismului și a persoanei urmărite.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *