Beat și fără permis, un tânăr din Ciprian Porumbescu a fost reținut după ce s-a răsturnat în șanț cu motocicleta neînmatriculată

Un motociclist de 20 de ani, beat și fără permis a fost reținut aseară la Drăgoiești, după ce s-a răsturnat cu motorul în șant iar un minor de 16 ani, aflat și el pe șaua vehiculului, a fost accidentat.

Polițiștii au anunțat că în seara zilei de 30.06.2021, în jurul orelor 18.00, Constantin-Florin R., de 20 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, în timp ce conducea motociclul marca Yamaha, pe D.C.25, în afara localităţii Drăgoiești, având direcţia de deplasare Vornicenii Mari către centrul localității Drăgoiești, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice şi a lipsei de experienţă în conducere (nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule), a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanțul din partea dreaptă a direcției de mers.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui minor de 16 ani, din comuna Drăgoiești, pasager pe motocicletă, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava..

Conducătorul vehiculului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a procedat la verificarea în baza de date a vehiculului implicat, ocazie cu care s-a constatat că motocicleta nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” și „conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”.

Organele de cercetare ale poliţiei judiciare au luat faţă de Constantin-Florin R. măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat procurorului de caz pentru luarea măsurilor legale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *