Bebeluș de trei săptămâni, mort prin asfixiere cu lapte matern, la Grănicești

Duminică dimineață pe la ora 7.00, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin 112, de către un medic din cadrul SMURD Suceava, despre faptul că o fetiță nou născută din Grănicești a fost găsită  decedată pe pat în locuință de către mama ei.

Polițiștii au constatat că în dimineața zilei de 16.01.2022, în jurul orei 03.30 mama copilului s-a trezit și a alăptat nou-născutul în vârstă de 3 săptămâni, după care l-a adormit.

Când s-a trezit din nou, în jurul orei 05.40 a constatat faptul că bebelușul nu mai respiră, moment în care a solicitat prin 112 intervenția unui echipaj de ambulanță.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, iar în urma manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul nou-născutului, stabilindu-se diagnosticul preliminar ca fiind asfixie mecanică prin aspirație de lapte matern.

În vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului, în cauză s-a dispus efectuarea trupului neînsuflețit al copilului,  care a fost depus  la morga Spitalului Județean Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „ucidere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.