Becurile de sărbători vor fi aprinse în Suceava pe 28 noiembrie, Ziua Bucovinei. Patinoar de teflon la fântâna arteziană din Centru. Revelionul organizat de Primărie se va întoarce în fața Casei de Cultură

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat într-o conferință de presă că  aprinderea luminilor în Bradul de Crăciun se va face în seara zilei de 28 noiembrie, Ziua Bucovinei. De asemenea, în aceeași seară ar urma să fie deschis un patinoar din teflon, de 200 de metri pătrați, pentru copii. Ion Lungu a confirmat că Revelionul 2020  va avea loc, după mai mulți ani în piața din fața Casei de Cultură.

El a arătat că: ”Unii spun că e prea devreme să montăm ornamente în oraș pentru sărbătorile de iarnă. Dar sărbătoarea noastră cea mai importantă, pentru Bucovina, este pe 28 noiembrie, Ziua Bucovinei și ca atare vom aprinde luminile orașului în Bradul de Crăciun. Și în acest Primăria investește  130.000 de lei pentru achiziționarea de echipamente luminoase. Care vor fi  puse în zona centrală  dar și pe străzile din celelalte cartiere. Von avea bannere și lire (bannerele fiind instalațiile luminoase de-a curmezișul străzii iar lirele sunt acele ornamente iluminate electric de pe stâlpi, n.r.), îm toate cartierele orașului nostru: Obcine, George Enescu, Zamca, Zona centrală. Burdujeni, Burdujeni sat. Sunt zone în care nu se pot pune astfel de bannere, care sunt mai spectaculoase. Dar nu peste tot avem stâlpi care să corespundă dintr-o parte în alta a străzii. Dar vom pune aceste decorații luminoase denumite lire, pe stâlpi. Cred că orașul va fi, în această iarnă, mai frumos decât anul trecut, an de an ne propunem acest lucru și am reușit până acum.

Ca intenție, vrem să punem un patinoar de teflon, din plastic, în zona Bradului, lângă fântâna arteziană din centru în fața Casei de Cultură, acolo unde, în mod tradițional, va avea loc festivitatea de aprindere a luminilor de Crăciun. Suntem în faza de realizare a documentației pentru a achiziționa un astfel de patinoar. Ca perspectivă, dorim să achiziționăm două astfel de patinoare de teflon, pe care să le amplasăm cu ocazia sărbătorilor de iarnă în cartierele din oraș pentru a crea o bucurie pentru copii.

Dacă vom achiziționa acest patinoar de teflon, de 200 de metri pătrați care va fi amplasat în  centrul Sucevei, intrarea va fi gratuită pentru copii. Se estimează că închirierea acestui patinoar mobil din teflon va consta în jur de 50.000 de lei”.

Ca element de noutate, a mai spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, Revelionul 2019 – 2020 organizat de Primărie, va avea loc în centrul Sucevei, după mai mulți ani în care festivitatea și spectacolele aferente s-au desfășurat în parcarea Iulius Mall.  

Please follow and like us:

Un comentariu la „Becurile de sărbători vor fi aprinse în Suceava pe 28 noiembrie, Ziua Bucovinei. Patinoar de teflon la fântâna arteziană din Centru. Revelionul organizat de Primărie se va întoarce în fața Casei de Cultură

 • 28 noiembrie 2019 la 13:06
  Permalink

  Imi este sila domnule LUNGU , de asa-zisele lucruri waw pe care cica le faceti pt. SUCEAVA . Mi-as dori sa vedeti pe ce fel de drum merg , eu si inca multi altii, in fiecare zi la serviciu.
  Fix de patinoarul asta avea nevoie Suceava , cu cel vechi ce se intampla???
  Va scriu si lacrimez din caua prostealii ce ne-o serviti in fiecare an!!!!!!!!
  Dar ce conteaza, daca avem modele luate de la americani ,doar atarnate pe stalpi!!!!!
  Pentru o pista de karting nu gasiti, de ani buni, un loc si nici bani…dar cand vine vorba sa spalti vreo doi, gasiti imediat in ce sa faceti o “investitie” !!!!!
  Plang si mi-e SILA de dumneavoastra si de ceilalti , care ati facut doar petru copiii vostri , ai nostri sa plece din tara ca nu mai au loc de voi , astia cu case si masini, dobandite din banii sucevenilor!!!!!
  Nici salariul nu il meritati!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *