Mopan Suceava
ActualitateCultural

”Bibliotecarul Infernului”, romanul scriitorului sucevean Constantin Severin este Cartea anului 2019 – distincție oferită de Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România (foto: Povestea Vorbei – TV Intermedia)

Romanul ”Bibliotecarul Infernului”, al scriitorului sucevean Constantin Severin a fost distins cu Premiul  Cartea Anului 2019 de către Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România.

Premiile au fost acordate ieri, 17 noiembrie 2020 de un juriu alcătuit din scriitorii și criticii literari Adrian Dinu Rachieru – președinte, Grigore Condrescu, Gheorghe Iorga, Petre Isachi, Cristina Ștefan – membri.

Premiile Filialei BACĂU  a Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2019 sunt:

Cartea anului 2019 proză – Constantin Severin – Romanul „Bibliotecarul Infernului”

Cartea anului 2019 poezie – Lucian Mănăilescu  – Volum „ Amurg în șoapte”

Premiul pentru debut, literatură pentru copii – Oana Savin – „Povestea înțeleptului Smotănilă și a unei fetițe cuminți”.

Romanul ”Bibliotecarul Infernului”, al scriitorului Constantin Severin a beneficiat încă de la lansare de o foarte bună primire, atât din partea criticilor literari cât și din partea cititorilor.

Despre autorul sucevean, criticul literar Paul Gorban a făcut o scurtă prezentare, tipărită pe ultima copertă a volumului apărut în anul 2019 la Editura Cartea Românească – Educațional:  

”Prozator profund, cu o imagistică bogată, cu o tehnică proaspătă care stârnește interesul lecturii, Constantin Severin aduce în fața lectorilor săi o poveste captivantă, în care ne putem regăsi fiecare. Obsesiile culturale, cele carnale, cele sociale, precum și cele mentale ale personajului principal ne fac să trăim cu intensitate fiecare pagină a acestei cărți, cu atât mai mult cu cât ai mereu senzația că din cititor poți deveni treptat un personaj al romanului. ”Bibliotecarul Infernului” este una dintre cele mai tulburătoare cărți scrisă în ultimii ani în România, iar asta nu face decât să recunoaștem vocația autentică a lui Constantin Severin, prozator, poet și artist vizual pe care istoria literară nu îl poate ignora.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other