Biciclist beat acroșat de un automobil, la Volovăț

Aseară, la ora 18.54, C.G. de 62 ani din comuna Volovăț se deplasa în calitate de biciclist pe D.J. 178 din localitate, având direcția de deplasare dinspre Rădăuți spre centrul Volovățului deplasându-se pe partea dreaptă a părții carosabile, fără a fi echipat corespunzător.

În aceeași direcție de mers, circula autoturismul marca VW Golf ce era condus de un șofer de 45 ani din municipiul Rădăuți, care nu a observat biciclistul, acroșându-l cu partea din dreapta față a autoturismului. 

În urma impactului au rezultat avarii la autoturism și bicicletă, biciclistul refuzând să fie transportat la spital.

Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest în cazul conducătorului auto rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul biciclistului rezultatul fiind 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vinovat de producerea accidentului se face biciclistul care a condus o bicicletă pe timp de noapte, fără a fi echipat corespunzător, pe sector de drum de drum acoperit cu gheață și zăpadă și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Față de biciclist s-a luat  măsura sancționării contravenționale fiindu-i întocmit procesul-verbal de constatare a contravenției.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *