Bicicliști neatenți ori băuți, implicați în accidente rutiere. Trei într-o singură zi, la Măriței, Fântânele și Suceava

În cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe șoselele din județul Suceava s-au petrecut trei accidente rutiere a căror victime au fost bicicliști, fie aceștia neatenți ori în stare de ebrietate.

Pe la ora 16.00, un bărbat de 54 ani, din comuna Dărmănești, se deplasa cu bicicleta pe DC 38C la  Mărițeia Mică, în comuna Dărmănești. La un moment dat, în timp ce cobora o pantă, din cauza soarelui care i-a intrat în ochi a amețit, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, iar după aceea în șanț.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea biciclistului care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava pentru îngrijiri medicale. Bărbatul a fost testat cu aparat etilotest, rezultatul fiind 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, pe la ora 18.00, un bărbat de 33 ani, din comuna Fântânele, în timp ce se deplasa cu bicicleta dinspre satul Corocăiești, comuna Verești, spre domiciliul său, pe raza satului Stamate, pe un drum comunal neclasificat, din cauza carosabilului acoperit cu prundiș, a pierdut controlul asupra bicicletei și a intrat în coliziune cu podeț de beton.

A rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului, acesta fiind transportat la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri medicale. Biciclistul nu a fost testat cu aparatul etilotest.

O oră mai târziu, pe la 19.00, un tânăr de 22 ani  din municipiul Suceava, în timp conducea autoturismul Volkswagen pe strada Zamca, către strada Mărăşeşti, la efectuarea virajului la stânga pentru a pătrunde pe strada Ilie Ilaşcu, a surprins şi accidentat pe un băiat de 14 ani, din oraș, angajat cu bicicleta în traversarea intersecţiei. Băiatul accidentat a fost transportat la Spitalul Județean pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cele trei cazuri s-au întocmit dosare penale  pentru „vătămare corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *