Big Brotherul Sumal: transport repetat de lemn, cu același aviz, depistat de polițiști la Râșca. Au fost confiscați aproape 10 metri cubi de lemn iar șoferul a fost amendat cu 5000 de lei

Luni după amiază, pe la orele 17.40, o patrulă de poliție a oprit în trafic la Rășca o autoutilitară marca Man ce tracta o remorcă, condusă de B.R. de 44 ani.           

Mașina era încărcată cu material lemnos, dar remorca  era goală,  iar conducătorul auto a prezentat cod-unic-aviz  pentru un volum de 16,5324 m3, , având  ca destinatar SC Nico Paul SRL, punct de descărcare sat Bogdănești.

Fiind verificat prin aplicația mobilă sumal.control a rezultat faptul că cod-unic-avizul este valabil.

Prin aplicația mobilă sumal.control s-a verificat și traseul GPS, unde s-a observat efectuarea de către același mijloc de transport a două curse astfel:  primul transport avea ca punct de plecare Râșca Mare de pe raza OS Râșca, urmând drumul forestier Râșca Mare și ajungând pe DJ155A (la ieșire din sat Slătioara) de unde și-a continuat deplasarea pe DJ155A până în Bogdănești la adresa indicată ca destinație în aviz, depozitul SC Nico Paul SRL.  Cât privește al doilea transport, întrucât avizul nu a fost predat la destinație, traseul GPS a arătat că autovehiculul a  urcat din nou spre Râșca, a ajuns pe drumul forestier Râșca Mare, a coborât pe același traseu, fiind depistat de către organele de poliție la ora 17:40 în comuna Râșca.

Diferența dintre numărul de kilometri trecuți în sumal de la locul de plecare și numărul de kilometri identificați în bordul autoutilitarei cu ocazia depistării în trafic a transportului, în număr de 50 km,  coroborat cu traseul GPS ajuns deja  în depozitul de destinație a indicat existența unui transport repetat prin folosirea aceluiași cod-unic-aviz.

S-a solicitat sprijinul reprezentanților Ocolului Silvic Râșca, care au procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, fiind identificat și inventariat un volum  de 9,836 mc lemn foc rășinoase.

Conducătorul autoutilitarei a fost  sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a volumului de 9,836 mc lemn foc.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *