Actualitate

Biletele de tren s-au scumpit de astăzi, 1 iulie. Noile tarife, pe ruta Suceava – Putna și pe kilometri parcurși

CFR Călători a anunțat că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. ”Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013”, a transmis compania.

Astfel, o călătorie Bucureşti Nord – Ploieşti Sud/Vest va costa 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio, iar Arad – Timişoara Nord, clasa a 2-a, 17 lei, de la 14 lei, cu trenul InterRegio şi 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio.

Persoanele care doresc să călătorească de la Bucureşti la Constanţa sau la Craiova cu clasa a 2-a vor plăti 67 de lei pentru InterRegio (de la 55,7 lei) sau 35 de lei (de la 29,3 lei) pentru Regio.

Totodată, un bilet Bucureşti Nord – Braşov, clasa a 2-a, va costa 54 de lei la InterRegio (de la 44,7 lei) şi 29 de lei la Regio (de la 24 de lei).

„Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevederilor OMT, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 50% la abonamentele şi biletele pentru studenţi, a gratuităţii la abonamentele şi biletele pentru elevi.

De asemenea se vor menţine şi ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicaţia disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din staţii), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors, etc.”, a mai precizat compania.

Pentru distanțe scurte, cum sunt trenurile care deservesc de exemplu ruta Suceava – Putna, Asociația ”Calea Ferată Dornești Putna”,  oferă tarifele noi precum urmează: Exemple de tarife întregi pe principalele distanțe:

Suceava – Putna – 13 lei

Suceava – Rădăuți „Gara mică h.”- 6,5 lei

Suceava – Rădăuți – 8 lei

Rădăuți – Putna – 6,5 lei

Vicov Motel – Putna – 5 lei

Vicov Motel – Rădăuți – 5 lei

Vicov Motel- Suceava – 9 lei

Pagina Asociației „Calea Ferată Dornești – Putna”, a oferit și un table cu prețul biletelor de tren pe zone kilometrice.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *