Bioenergy , lăsată de guvern fără decontarea de certificate pentru biomasă. ”Nu vom putea la infinit să plătim subvenții de la Primărie”, avertizează primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a repus în discuție situația tot  mai delicată a firmei Bioenergy, care produce energie termică pentru cele aproximativ 17.000 de apartamente din municipiul reședință de județ racordate la sistemul centralizat de furnizare a apei calde și căldurii.

Contextul este cel anunțat din prima parte a acestui an, de  când, în urma multelor reclamații venite de la asociațiile de proprietari, s-a luat decizia ca să fie achiziționate și instalate un număr de 300 de bucle de contorizare, echipament de măsură și control modern, care să înlocuiască vechile contoare, depășite fizic și moral care nu mai reflectă în mod real consumul de agent termic de către suceveni și de aici dispute lungi între consumatori, asociații de proprietari, Thermonet și Bioenergy, vinovată de această stare de lucruri fiind indicată Primăria. .

Dar aceasta este cea mai mică problemă pentru municipalitate, în ceea ce privește continuitatea furnizării agentului termică în orașul reședință de județ. Primarul Ion Lungu a explicat că firma Bioenergy, producătorul de agent termic pentru Suceava a ajuns într-o situație disperată. Garda Forestieră nu mai vizează documentația privind lemnul consumat de firmă în baza cărora se obține certificatul pentru biomasă. Cei de la Bioenergy sunt trimiși de la Garda de Mediu la Ministerul Mediului iar de acolo sunt întorși înapoi la Gardă, nimeni nu semnează nimic iar primăria Sucevei trebuie să plătească în continuare subvenții pentru ca să se asigure apa caldă și, la iarnă, căldura în oraș. ”Nu vom putea la infinit să plătim subvenții de la Primărie”, a avertizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu care a spus că dorește să poarte o discuție pe acest subiect cu primul ministru Viorica Dăncilă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *