Biriș Akbar și Stan Elvis, arestați după ce au tâlhărit doi minori în parcul Șipote, cărora le-au furat telefoanele mobile

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Suceava au documentat activitatea infracțională a doi indivizi care în luna martie i-au deposedat prin amenințări pe doi minori de telefoanele mobile în zona unui parc din municipiul Suceava. Față de persoanele bănuite de comiterea faptelor: Biriș Akbar-Ioan și Stan Elvis  polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind emise de către instanța competentă și mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

La data de 14.03.2021 în jurul orei 15:00, un minor în vârstă de 17 ani, din municipiul Suceava se afla în Parcul Șipote din Suceava împreună cu prietenul său, în vârstă tot de 17 ani, localnic.

Cei doi minori au fost abordați de două persoane necunoscute, care le-au cerut telefoanele mobile. Inițial cei doi autori au invocat faptul că doresc să introducă numerele lor de telefon în telefoanele persoanelor vătămate, însă ulterior le-au însușit, introducându-le în buzunare și cerându-le minorilor să se îndepărteze și să nu denunțe fapta, sub amenințarea cu acte de violență.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie” și au desfășurat activități investigative complexe la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, pentru identificarea autorilor și asigurarea materialului probator.

Prin ordonanța din 06.04.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de doi suspecți: Biriș Akbar-Ioan de 24 de ani din Pătrăuți și Stan Elvis, de 28 de ani din municipiul Fălticeni, ambii cercetați sub aspectul comiterii a câte două infracțiuni de „tâlhărie calificată”.

 În baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Suceava, la data de 08.04.2021 au fost efectuate două percheziții domiciliare la adresele suspecților, aceștia fiind conduși ulterior la sediul Poliției Municipiului Suceava în vederea continuării cercetărilor.

La data de 08.04.2021 față de cei doi suspecți de 24 și 28 de ania fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

Ulterior față de inculpați s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi inculpați, fiind suspectați și în alte cauze de tâlhărie și furt.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *