Biserica din Sălaș – Brodina de Sus a ars chiar în Ajunul Anului Nou pe stil vechi. Cauza incendiului: jar căzut din centrala termică pe lemne. Foto: ISU Suceava

Un incendiu puternic a cuprins în seara zilei de  13 ianuarie 2021, în jurul orei 18:30, la biserica ortodoxă pe stil vechi cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril situată în cătunul Sălaș din Brodina de Sus.

La sosirea pompierilor ardeau generalizat biserica, construită din lemn, și clopotnița.

Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu 10 autospeciale de la Detașamentele de pompieri Câmpulung Moldovenesc și Rădăuuți, de laGarda ISU Vicovu de Sus și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brodina.

A ars în totalitate biserica, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, cu bunurile din interior (obiecte de cult, cărți, veșminte preoțești, elemente de mobilier și altele). Au mai ars clădirea clopotniței, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier și alte bunuri din interior. S-au degradat clopotele, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie, precum și camera centralei și centrala termică din interior.

Nu au fost răniți dar sutele de credincioși de rit vechi din cătunul Sălaș au fost extrem de afectați în condițiile în care în noaptea care a trecut creștinii ortodocși de rit vechi urmau să sărbătorească Anul Nou.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei provenite de la sistemul de încălzire (centrală termică pe lemne).

Incendiul a fost lichidat după miezul nopții.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *