BMW-ul unui horodnicean oprit de polițiști la miez de noapte. Mașina nu era înmatriculată, plăcuțele de înmatriculare erau false iar șoferul nu avea permis și era beat

Noaptea trecută, pe la orele 23.00, o patrulă de polițiști din cadrul SPR 3 Marginea, în baza unei informații primite de la un alt lucrător de poliție, a procedat la oprirea regulamentară în trafic a autoturismului marca BMW 530D care circula pe DN 2E, apoi pe DC neclasificat denumit „Strada Ștefan cel Mare”, de pe raza comunei Marginea, condus de Ionel F., de 34 ani, din comuna Horodnic de Sus, care a prezentat pentru control doar cartea de identitate, declarând verbal că nu are asupra sa permisul de conducere auto, precum și documentele autoturismului.

În calitate de pasager pe locul din stânga față a fost identificat Mihai P., de 21 ani, din comuna Horodnic de Sus, care a declarat că autoturismul în cauză îi aparține, întrucât l-a achiziționat în urmă cu două săptămâni de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, de pe raza comunei Arbore.

Întrucât emana halenă alcoolică, Ionel F. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.

Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că Ionel F. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la plăcuțele cu numere de înmatriculare aplicate pe autoturismul marca BMW 530D, s-a procedat la interogarea bazelor de date ale Poliției Române, stabilindu-se că autoturismul respectiv este marca BMW 530D, de culoare negru, înmatriculat pe numele unui bărbat din oraș Roznov, județul Neamț.

Astfel, s-a aflat că în prezent autoturismul îi aparține într-adevăr lui  Mihai P., fiind achiziționat de către acesta acum două săptămâni de la o persoană din comuna Arbore,  fără a încheia un contract de vânzare-cumpărare în acest sens.

S-a mai stabilit că la scurt timp după achiziționarea autoturismului, Mihai P. a  montat în fals pe acesta plăcuțele cu numere de înmatriculare ce provin de pe un alt autoturism, tot marca BMW, de culoare negru.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că în seara zilei de 20.03.2021, orele 22.55, în timp ce se afla în fața restaurantului Alessia din comuna Marginea, Mihai P. a încredințat autoturismul mai sus menționat spre a fi condus pe drumurile publice de către Ionel F. cu toate că știa faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto și că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Prin ordonanțele organului de cercetare penală al poliției judiciare, s-a dispus reținerea suspecților Ionel F. și Mihai P., pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în CRAP din cadrul I.P.J. Suceava.

În cauză urmează a se efectua cercetări față de suspectul sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” în cazul lui Ionel F. iar în ceea ce îl privește pe Mihai P., împotriva sa a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de: „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere și care se află sub influența alcoolului”.

Deoarece au fost identificați circulând în spațiul public după orele 22.00, fără a putea prezenta declarații pe proprie răspundere în acest sens, numiții Mihai P. și Ionel F. au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 55/2020.

Cei în cauză au fost introduși în arestul  IPJ Suceava până la expirarea duratei de reținere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.