Bogdan Adomniței, arhitectul sucevean mort în accidentul aviatic de ieri, va primi post-mortem titlul de Cetățean de Onoare al Sucevei. Propunere a primarului Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion lungu a anunțat că propune acordare 𝐭𝐢𝐭𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐎𝐧𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐏𝐨𝐬𝐭-𝐦𝐨𝐫𝐭𝐞𝐦 𝐚𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮, 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 𝐀𝐝𝐨𝐦𝐧𝐢𝐭̦𝐞𝐢

Ion Lungu transmite: „Este o zi tristă pentru orașul nostru.

Ne-a părăsit pentru totdeauna într-un tragic accident tânărul arhitect Bogdan Adomniței.

Era un arhitect din noua generație, un bun specialist și un mare OM.

Și-a pus amprenta pe proiecte importante din orașul nostru, și mă opresc la a da două exemple: în primul rând pe reabilitarea clădirii primăriei pe fonduri europene și pe realizarea Sălii Unirii de la Consiliul Județean Suceava.

Lucra la proiecte importante pentru municipalitate: realizarea parcării supraterane de lângă primărie, la proiectul de modernizare a Sălii de ședințe la Primăria Suceava.

Și-a iubit mult orașul.

Pentru proiectul de modernizare a primăriei care este un proiect reușit, voi propune Consiliului local, acordarea titlului de Cetățean de Onoare Post-mortem al orașului nostru.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în lumea drepților.

Sincere condoleanțe familiei!”

Arhitectul Adomniței și-a pierdut viața, duminică seară, în jurul orei 20.00, pe un câmp din comuna Gălănești,  nu departe de Aerodromul de la Frătăuții Vechi, după ce avionul de mici dimensiuni în care se aflau s-a prăbușit. Alături de acesta se afla isntructorul de aviație Marcel Iliesi, decedat, de asemenea în accident.

La locul accidentului au fost trimise efective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava care au identificat aparatul de zbor prăbușit, au asigurat perimetrul și au constatat decesul celor doi bărbați.

foto: Primăria Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *