Bogdan Gheorghiu, Deputat PNL de Suceava, Ministrul Culturii: ”PSD – instigarea la ură trebuie să înceteze!”

Bogdan Gheorghiu, Deputat PNL de Suceava, Ministrul Culturii a transmis un comunicat de presă în care precizează că ”deputatul Alexandru Rădulescu, mai degrabă acuzator, deși este demnitar al țării, semnatar de proiecte legislative de care depinde viața cetățenilor României, continuă să se informeze din surse exclusiv neoficiale și emite, pe baza acestora, judecăți de “valoare”.  

Dacă erați cu adevărat interesat de bugetul României, ați fi aflat cu siguranță că Ministerul Culturii nu a cheltuit niciun leu pentru concertul din data de 10 Iunie 2020. 

Domnule deputat, tot așa vă informați și în cadrul activității parlamentare, dați-mi voie să cred că sunteți doar rău-voitor, nicidecum neinformat și superficial”.

Ministrul Culturii precizează că ”nu am finanțat evenimentul la care faceți referire, nu am fost prezent la momentele evocate, nu am oferit suport logistic, nu am avizat vreun program în cadrul acelui eveniment. Nu am fost în niciun fel implicat în organizare, nu am pretenția că înțeleg aceste manifestări, dar nici nu îmi permit să le judec.

Am participat la deschiderea sezonului expozițional tocmai pentru că sunt mândru că, după dezastruoasele guvernări PSD, în care nu s-a achiziționat nici măcar o singură creație artistică de către statul român, am reușit performanța ca, în perioadă de pandemie, Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului liberal, să demarez procedura pentru a oferi un sprijin și o măsură a respectului creatorilor contemporani de artă. Achiziția de artă contemporană  se va realiza în baza unor proceduri transparente și a unei comisii formate din specialiști. Mi-ar plăcea, mai degrabă, să promovați proiectul și să transmiteți informația la cât mai mulți artiști bucovineni care ar putea beneficia efectiv de acest proiect, la fel cum statul român s-ar putea bucura de creativitatea lor, dar se vede că nu vă interesează deloc soarta lor”. 

În finalul comunicatului, Bogdan Gheorghiu precizează: ”profit de ocazie să revin cu solicitarea de a prezenta cadrul legal în baza căruia v-ați prezentat la Spitalul Județean Suceava în data de 13 Martie 2020, pentru efectuarea testului COVID-19”.

Bogdan Gheorghiu a mai spus că legat de activitatea fructuoasă a Ministerului Culturii în guvernarea liberală, PSD-ului, în deplinătatea sa, ar trebui să-i fie rușine pentru nimicul ce l-au lăsat moștenire generațiilor de azi și de mâine.

”Insultele de orice fel nu vor fi tolerate, cu atât mai puțin cele legate de convingerile religioase. 

Personal, am fost educat în spiritul creștinesc al iubirii față de aproape, astăzi tradus prin toleranță și condamnarea tuturor formelor de instigare la ură.

Vă rog acum, pe final de mandat, să aveți acea umilință dictată de doctrina creștin-ortodoxă, pentru că de fariseismul și fățărnicia care acoperă vorbe goale, ne-am săturat”, a transmis ministrul Bogdan Gheorghiu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *