Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii: susțin în continuare faptul că este nevoie de o salarizare corespunzătoare nu doar pentru managerii anumitor instituții de cultură, ci pentru toți angajații instituțiilor muzeale, de spectacol și concerte

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a transmis astăzi că salută inițiativa de modificare și completare a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dar susțin în continuare faptul că este nevoie de o salarizare corespunzătoare nu doar pentru managerii anumitor instituții de cultură, ci pentru toți angajații instituțiilor muzeale, de spectacol și concerte.

”De pe urma acestei completări doar 26 de manageri beneficiază dar, în ansamblu, problema nu se rezolvă. Managerul are nevoie de o echipă competitivă, iar, din punct de vedere legal și etic, toți angajații merită o grilă de salarizare corectă. Susțin, astfel, remedierea inechităților salariale și pentru muzeografi, restauratori, educatori muzeali, conservatori și personalul auxiliar din muzee.
Vrem să reparăm greșelile din trecut, deoarece o politică culturală coerentă și pe termen lung trebuie să aibă ca prioritate rezolvarea acestor situații prin introducerea și implementarea unor măsuri de corectare a derapajelor înregistrate până în prezent. Acest demers reprezintă un act de normalitate pentru profesioniștii din cultura” a precizat Bogdan Gheorghiu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *