BORSETĂ CU ACTE ȘI BANI RECUPERATĂ PE VIA IAȘI – PUTNA – VARȘOVIA – CHICAGO

Un eveniment deosebit petrecut azi a confirmat că satul global despre care vorbesc teoreticienii acestui veac există și funcționează în realitatea imediată.
Evenimentul pe scurt: O tânără din localitatea suceveană Putna locuiește și își are jobul în Iași. Ieșind dintr-un mall azi de dimineață, s-a așezat pe o bancă, să-și tragă nițel răsuflarea. După ce s-a ridicat și a făcut câțiva pași, a realizat că uitase pe acea bancă borseta cu acte, carduri, bani și telefon mobil.
S-a întors să o recupereze dar, cum era de așteptat, aceasta dispăruse. Supărată dar și resemnată pentru pierderea suferită, a pornit să se intereseze ce demersuri trebuie să facă pentru a-și face carte de identitate și permis de conducere noi, și-a blocat cardurile de credit, și-a luat adio de la smartphone și de la banii lichizi.
În doar câteva ceasuri însă, s-a deblocat situația într-un mod greu de prefigurat. Un tânăr din aceeași comună Putna, aflat cu treabă în Varșovia, capitala Poloniei, cu numele de familie asemănător celui al tinerei păgubașe, primește un apel de la un fost coleg din Iași. Este întrebat dacă are o soră în capitala istorică a Moldovei. Nelămurit, cere informații. Află astfel că soția fostului coleg a găsit lângă un tufiș de la intrarea blocului în care locuiesc, o borsetă. În interior se aflau actele și cardurile unei tinere cu nume de familie asemănător, de baștină din Putna. S-au făcut rapid conexiunile planetare. Fratele domnișoarei, prieten bun cu putneanul din Varșovia, este cu treburi prin Chicago, în SUA. Au intrat în contact și s-au lămurit reciproc cum stau lucrurile. În acest fel, în mai puțin de cinci ore, păgubașa a reintrat în posesia borsetei. Ușurată de telefon și de banii lichizi, dar cu cardurile și actele înăuntru. Bine și așa. Dar cum de s-o fi gândit hoțul să lase borseta la ușa blocului unui ieșean care a fost acum câțiva ani colegul unui putnean aflat acum în Varșovia prieten cu un alt putnean plecat cu treburi peste ocean, care are o soră ce are jobul în Iași, este o potriveală greu de dibuit.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.