Mopan Suceava
Actualitate

Borsetă cu bani, acte și carduri bancare, găsită de fostul prefect Iulian Cimpoeșu printre mașinile parcate în fața BCR și restituită proprietarului

Fostul prefect al județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, acum revenit la funcția veche, de specialist în conservarea patrimoniului cultural în cadrul Muzeului Național al Bucovinei, început săptămâna bine.  Între mașinile din parcarea  de pe strada Ștefani cel Mare, mai aproape de sediul BCR decât de cel al Muzeului de Istorie, a găsit pierdută o borsetă, care părea să conțină valori.

În căutarea posibilului păgubit, a pătruns în sediul BCR, întrebând de unii și de alții dacă nu cumva le lipsește borseta. Nimeni nu a revendicat-o, așa că a decis să o predea jandarmilor care păzesc intrarea în partea rezervată Prefecturii din Muzeul de Istorie.

Iată povestea redată chiar de Iulian Cimpoieșu, pe pagina sa de facebook:

”Citeam deseori în presă despre borsete cu acte/bani uitate și găsite apoi pe cine știe unde – unele recuperate în adevăratul sens al cuvântului, altele „recuperate” de oameni nepotriviți și nu-mi imaginam că voi fi pus vreodată în fața unei astfel de situații pentru că mi se părea aproape de neconceput.

Astăzi, în fața sediului BCR de pe strada Ștefan cel Mare, între 2 mașini parcate, am zărit o borsetă (aproape) nouă și mărturisesc că am avut mari rețineri în a o culege de pe jos, mai ales că gestul în sine poate fi interpretat în mod diferit de către privitori. Mi-am luat inima în dinți, gândindu-mă că dacă este încă intactă, conținutul poate fi oricând ispititor pentru (alt)cineva, am ridicat-o și am intrat cu ea în sediul BCR, unde erau mai multe persoane. Cum niciuna nu a revendicat-o, iar la pază nu am putut-o preda, m-am gândit că cel mai potrivit este să o duc la jandarmul de serviciu de la Instituția Prefectului, mai ales că aceasta încă își desfășoară activitatea în sediul nostru – Muzeul de Istorie din cadrul Muzeului Național al Bucovinei, chiar lângă BCR.

Odată inventarul făcut împreună cu jandarmul (borseta era intactă – banii și actele erau la locul lor) și procesul verbal de constatare redactat, persoana în cauză a fost contactată și și-a recuperat bunurile”.

De menționat că această borsetă ”buclucașă”, cum a denumit-o fostul prefect Iulian Cimpoeșu, conținea acte de identitate, carduri bancare, dar și 70 de euro respectiv 16 dolari.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *