Botoșănean abonat la sustras lemn din pădurile Bucovinei

La 24.11.2018, ora 20.20, o patrulă mixtă formată din polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea și un jandarm din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sucevița, a oprit pentru control pe DC 44 Voievodeasa din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un tânăr de 20 de ani, din județul Botoșani, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru car s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,72 m.c. lemn de foc de esență rășinoase, în valoare de 291 lei.
Totodată, în urma cercetărilor, polițiștii și reprezentanții Ocolului Silvic Marginea, au constatat faptul că tânărul a mai fost sancţionat contravenţional pentru aceeaşi faptă, tot de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea, la 14.11.2018, respectiv la data de 19.11.2018.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 modificată, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, cantitatea de 2,72 m.c. material lemnos, a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Marginea, iar autoutilitara, folosită în mod repetat la comiterea faptelor, în interval de 6 luni de la data constatării primei fapte a fost indisponibilizată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *