Briefing IPJ în cazul individului din Vatra Moldoviței care a vrut să răstoarne ”Mocănița” și a tăiat cauciucurile de la mașinile turiștilor veniți la Moldovița. Individul a fost arestat

IPJ Suceava a organizat azi o întâlnire cu presa, în care a prezentat cazul bărbatului care a provocat distrugeri autoturismelor mai multor turiști în zona Moldovița și a încercat să pună în pericol circulația ”Mocăniței”, trenul de agrement din zonă. Acel bărbat din Vatra Moldoviței a fost reținut și ulterior arestat.  Poliția a pus la dispoziție și fotografii cu autorul actelor de vandalism de la Moldovița.

Potrivit IPJ Suceava, ”După documentarea temeinică a activității infracționale, polițiștii au obținut un probatoriu solid și au reușit reținerea unui bărbat care la începutul săptămânii a săvârșit mai multe acte de vandalism asupra unor turisști aflați în zona traseului Mocăniței din Vatra Moldoviței.

Reamintim că la data de 17.06.2019, orele 1700 , polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama au fost sesizaţi de mecanicul locomotivei Mocănița, iar ulterior prin SNAU 112 de către un bărbat de 31 ani din municipiul București cu privire la faptul că la un număr de cca. 10 autoturisme parcate în gara C.F.R. Moldovița-Mocănița, au găsit cauciucurile tăiate.

La fața locului, au fost identificate 4 autoturisme, despre care proprietarii acestora au declarat verbal că în momentul în care s-au întors din cursa Argel – Moldovița au găsit fiecare cauciucurile de la roțile stânga față dezumflate, ulterior constatând că au fost înțepate lateral. Persoanele vătămate au mai declarat faptul că în parcare au fost găsite un număr de 10 autoturisme, toate cu cauciucurile de la roata dreaptă față dezumflate, distruse, însă proprietarii au schimbat anvelopele și au plecat.

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că un bărbat de 42 de ani din comuna Vatra Moldoviței a săvârșit aceste fapte, acesta postând, de asemenea, un vehicul pe calea ferată obstrucționând circulația Mocăniței și aruncând cu pietre în direcția acesteia. Astfel, a fost extinsă urmărirea penală și față de infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, trei infracțiuni de distrugere, precum și pentru infracțiunea de  distrugerea sau semnalizarea falsă fapte prevăzute de Codul Penal, ca urmare a blocării cu obiecte de mari dimensiuni a căii ferate înguste Mocănița.

La data de 23.06.2019 numitu suspectul de 42 de ani  a fost identificat pe raza satului Argel, a fost ridicat și condus la sediul Secției de Poliție Vama, unde a fost audiat.

Ulterior pe numele său a fost emisă Ordonanță de reținere pentru  o perioadă de 24 ore începând cu data de 23.06.2019, orele 13.00- 24.06.2019 orele 13.00, iar prin intermediul escortei a fost transportat către I.P.J Suceava-Centru Arest, unde a fost încarcerat”, a transmis IPJ Suceava.

”Siguranța cetățenilor, atât a sucevenilor cât și a turiștilor aflați pe raza județului sunt priorități permanente ale Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Pentru creșterea gradului de securitate publică și asigurarea climatului de normalitate socială, polițiștii desfășoară acțiuni operative și activități preventive, astfel încât comunitatea suceveană și turiștii să perceapă acest spațiu la adevărata lui valoare, caracterizat, totodată prin civilizație și siguranță.

Totodată, polițiștii atenționează că nu tolerează actele de natură a tulbura ordinea și liniștea publică și vor dispune de fiecare dată măsuri ferme conform competențelor” se mai arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *