Bucovina a pierdut doi artiști într-o singură zi: artistul olar rădăuțean Florin Colibaba și sculptorul câmpulungean Ion Maftei au plecat în eternitate

Două vești triste au venit în acest sfârșit de săptămână din două orașe bucovinene. Doi artișți recunoscuți ai acestui colț de lume, au încetat din viață. Este vorba despre Florin Colibaba, renumitul olar rădăuțean și Ion Maftei, la fel de cunoscutul sculptor câmpulungean.

Veștile au venit pe rând de la Primăria municipiului Rădăuți și de la Muzeul Arta lemnului din Câmpulung Moldovenesc.  

”Cu durere, am aflat despre moartea artistului olar Florin Colibaba, sufletul ceramicii de Rădăuți. Născut în anul 1956, acesta era continuatorul a 200 de ani de meșteșug al olăritului, purtat vreme de cinci generații în familia sa.

În fiecare ulcior, tavă, farfurie, cană sau ploscă, maestrul Florin Colibaba și-a lăsat inima. Trăia pentru arta sa și tradițiile strămoșești. Lutul se pleca sub palmele-i aspre, dar pline de căldură. Oameni ca el nu mor, ci renasc în lumea pe care au plămădit-o în argila frământată cu pasiune.

De azi, Rădăuțiul e mai sărac cu un olar genial. Roata i s-a oprit, ca și inimile noastre, pentru o clipă. Omul care ne-a făcut mândri pe meridianele lumii a plecat la cer. Ne rămân arta și aspirațiile sale, ca reper într-o lume fără repere și cu tot mai puține valori.

Rămas bun, maestre Florin Colibaba.

Dumnezeu să te odihnească în pace!”. Este mesajul venit de la Primăria Rădăuți.

 

”E o seară tristă. Sculptorul câmpulungean Ion Maftei, vechi colaborator al Muzeului și autor a nenumărate opere care înfrumusețează orașul, s-a stins astăzi. Dumnezeu să-l odihnească!”. Este mesajul transmis de Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc.

Dumnezeu să îi odihnească în pace!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *