Mopan Suceava
ActualitateEvenimente

BUCOVINA BRUNCH – „CACICA, OAMENI ȘI SARE”, EDIȚIA 2018

În perioada 18 – 19 iulie 2018, CERC Turism – CEntrul de Resurse și Cercetare în Turism organizează a doua ediție a evenimentului Bucovina Brunch – Cacica: Oameni și Sare.

CEntrul de Resurse și Cercetare în Turism – CERC TOUR are drept obiectiv aprofundarea cercetării în domeniul turismului, a patrimoniului cultural și a managementului destinației. CERC Tour este afiliat FSEAP/ USV.

În cadrul evenimentului, care se va desfășura la Cacica, se vor organiza ateliere de intervenție în domeniul patrimoniului și antreprenoriatului în mediul rural.
Activitățile se desfășoară în parteneriat cu Primăria Cacica, Salina Cacica, Parohia Romano-Catolică, Dom Polski Cacica și cu sprijinul: Muzeului Bucovinei – Muzeul Satului Bucovinean, iaBucovina, Sudbury University Canada, OAR Filiala Nord Est, APT Bucovina.
Atelierele sunt structurate pe următoarele teme:
– Antreprenoriat în turism și activități recreative, provocarea fiind aceea de dezvoltare a unei oferte turistice prin propuneri de activități compatibile cu turismul în natură și cel de sănătate, vizualizarea potecii OAMENI și SARE.
– Antreprenoriat în turism și patrimoniu, atelier de intervenții în Cimitirul vechi și identificarea de idei de transformare a acestuia în punct de vizitare pentru turismul cultural, finalitatea fiind valorificarea resurselor de patrimoniu și recâștigarea lor pentru dezvoltarea comunității și a turismului cultural bazat pe experiențe autentice.
– Industrii creative, participanții vor identifica motivele decorative caracteristice zonei care apoi vor fi transpuse pe obiecte utilitare, decorative sau suveniruri.
– Antreprenoriat și sănătate, atelier cu activități specifice identificării resurselor de sănătate din Cacica, dezvoltarea de oferte gastronomice, experimentarea și exerciții de reinventare a bucătăriei locale, documentare în teren privind rețetele minorităților.
– Antreprenoriat local, resurse locale – idei de valorificare a clădirilor de patrimoniu – Clădirile Salinei Cacica, realizate în timpul administrației austriece și care reprezintă importante resurse pentru dezvoltarea turismului cultural din zonă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *