BUCOVINA, MĂNĂSTIRILE TRĂIESC, expoziţia de fotografii semnate Oliver Mark, itinerată de Muzeul Bucovinei la Liechtenstein

Muzeul Bucovinei a început itinerarea europeană a expoziției de fotografii BUCOVINA, MĂNĂSTIRILE TRĂIESC, care poartă semnătura renumitul fotograf Oliver Mark.

În data de 20 martie 2019, la Muzeul Național Liechenstein a avut loc vernisajul expoziţiei itinerante Bucovina, mănăstirile trăiesc, realizată de Muzeul Bucovinei prin colaborarea cu artistul fotograf german Oliver Mark.

Evenimentul s-a bucurat de o aleasă participare fiind prezenţi Excelența sa domnul Vlad Vasiliu, ambasadorul României în Elveția, doamna dr. Caroline Hilti, membru fondator al Consiliului Liechtensteinisches Landesmuseum, directorul Muzeului Național Liechenstein, dr. Rainer Vollkommer, directorul Muzeului Bucovinei, dr. Constantin Emil Ursu, directorul Muzeului de Artă Ion Irimescu, Falticeni, preotul Teodor Brădățanu și a preotuli Iachint de la mănăstirea Sf. Ioan Iacob Corlățeni, Pojorâta – locul de inspiraţie a fotografiilor, și, nu în ultimul rând autorul, Oliver Mark.

De asemenea, au participat numeroşi iubitori ai artei fotografice, îndeosebi publicul fascinat de talentul renumitului fotograf Oliver Mark.

Colaborarea Muzeului Bucovinei cu Oliver Mark a început în 2017 cu expoziția de fotografie  Beruehmtheiten – Celebrități, găzduită la Muzeul de Istorie.

Ca urmare a fructuoase colaborări dintre Muzeul Bucovinei, Muzeul Național Liechenstein şi renumitul fotograf, în perioada 28 aprilie – 10 mai 2018, Oliver Mark a realizat un fotoreportaj intitulat Viața monahală din Bucovina, la mănăstirea Moldovița și la Schitul de călugări Rarău, observând și înregistrând pe peliculă viața din mănăstire.

„Imaginile surprinse de fotograful artist, prezintă publicului european specificitatea, dramatismul și spiritualitatea profundă a vieții din mănăstirile ortodoxe din Bucovina” transmit reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Expoziția, care cuprinde 30 de fotografii, va sta în Liechenstein până pe 2 iunie 2019 şi este însoțită de catalogul cu lucrările realizate de Oliver Mark, în perioada cât a stat la cele două mănăstiri. Următoarea etapă expozițională va fi la Berlin în luna iunie 2019.

Şi pentru că întregul demers de realizare a fotografiilor de către fotograful Oliver Mark la mănăstirile din Bucovina, realizarea catalogului de promovare, a expoziţiilor, itinerarea acestora, participarea delegaţiilor la vernisaje a necesitat şi necesită sprijinul moral  şi mai ales cel financiar, care este unul foarte consistent, nu putem să nu amintim implicarea totală a Consiliului Judeţean Suceava, fără de care demersurile în realizarea acestor excepţionale evenimente ambasador ale Muzeului Bucovinei nu ar fi fost posibile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *