Bucovina – Mănăstirile trăiesc, expoziţie semnată Oliver Mark, la Muzeul Bucovinei

Muzeul Bucovinei invită iubitorii artei fotografice, sâmbătă, 10 noiembrie 2018 , ora 18, la vernisajul expoziției Bucovina – Mănăstirile trăiesc a artistului fotograf german, Oliver Mark.
Expoziția va fi deschisă la Muzeul de Istorie, Sala Media, în perioada 10 noiembrie 2018 – 15 ianuarie 2019.
La vernisaj va fi prezent autorul fotografiilor, Oliver Mark, directorului Muzeului Național Liechtenstein, Rainer Vollkommer și ziariști străini.

Oliver Mark (născut la 20 februarie 1963 în Gelsenkirchen ) este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale realizate unor personalități internaționale.
El și-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câștigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. Cu această ocazie, tatăl său ia dat camera.
A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg.
Din 1991 lucrează ca fotograf independent, inițial în Offenburg. Din 2001 locuiește la Berlin, unde a participat și la seminariile lui Katharina Sieverding (Cultura Visuală ) la UDK Berlin , cunoscută pentru fotografiile sale de format mare.
Din anii 1990 a fotografiat figuri mai proeminente, a devenit faimos cu portretele lui Anthony Hopkins și Jerry Lewis ,Angela Merkel , Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck , dar și vedete precum Ben Kingsley , Cate Blanchett și Tom Hanks.
A lucrat pentru revistele Architectural Digest , Rolling Stone , Der Spiegel , Süddeutsche Zeitungsmagazin , Stern, Timp , Vanity Fair , Vogue și Die Zeit .
În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra.
În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele „Oliver – Nutter Artist Fotograf – Adevărul despre Oliver Mark”.
Începând cu anul 1995 şi până în prezent Oliver Mark a primit numeroase premii şi distincţii în arta fotografică şi a organizat  expoziţii foto în Germania, Franţa, Lichtenstein etc.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.