Bucovina Rock Castle 2019: şanţul Cetăţii de Scaun a Sucevei va fi acoperit cu mochete tip gazon şi copiii sub 14 ani care vin la festival cu părinţii nu plătesc bilet

Organizatorii Festivalului Bucovina Rock Castle 2019 au făcut astăzi câteva precizări privitoare la derularea evenimentului mult aşteptat de iubitorii genului, care se va desfăşura la  Cetatea de Scaun a Sucevei, în şanţul de apărare, în perioada 23 – 25 august 2019.

 Astfel:

 • Copiii sub 14 ani, care vin la festival însoțiți de părinți, nu plătesc bilet de intrare;
 • Locul de campare, fără plată, este asigurat de Primăria Suceava și va fi dotat cu o cisternă de apă și cu 2 toalete ecologice (există, și la Casa Custodelui, și la restaurantele de pe platou, toalete îngrijite); focul deschis este interzis;
 • Șanțul Cetății va fi acoperit cu mochete tip gazon (cauciucate dedesubt), astfel ca, la „pogo” să nu se mai ridice nouri de praf;
 • Dacă sunteți cu adevărat solidari cu „Bucovina Rock Castle”, nu apelați la metode necinstite de a vă bucura de festival, ci asumați-vi-l, ca să îl meritați și în viitor;
 • Tricourile sunt făcute de o firmă particulară, deci nu știm prețul de vânzare, dar presupunem că vor fi aceleași ca și anul trecut.

 

Please follow and like us:

9 comentarii la „Bucovina Rock Castle 2019: şanţul Cetăţii de Scaun a Sucevei va fi acoperit cu mochete tip gazon şi copiii sub 14 ani care vin la festival cu părinţii nu plătesc bilet

 • 23 iulie 2019 la 15:54
  Permalink

  Fiindca este de actualiate,căutați pe net detalii despre regualmentul de funcționare al „Electric Castle”,un festival cu adevărat cultural,european,uriaș,demn de tot respectul,chiar și pentru cei care nu agrează genul,cum sunt mulți și în Suceava… Cu această ocazie,veți observa cel puțin două discrepanțe penibile:în primul rând nu s-a văzut să pui preșuri pe jos în incinta unui monument istoric clasat,protejat de lege,doar ca să estompezi impresia de barbarie și mârlănie,să te scoți de acuzația de autor sau complice al unei profanări,poate ultima, însă încă nu se știe,cu acest artificiu… Apoi,mergeți la Electric Castle: credeți că este posibil ca directorul artistic al unui festival să fie o persoană condamnată pentru deținere și consum de droguri de mare risc? Care persoană se află și acum în termenul de incercare de doi ani al pedepsei cu supendare,că a fost prins in flagrant delicios chiar la Bonțida,la Electric Castle?
  Că unul dintre profitorii acestui festival epigonic,de duzină,plodul numitului Drăgușanul ,este chiar condamnatul de mai sus,cel care ne asigură acuma că vor pe jos mochete cauciucate,un fel de pampersi pentru monumentul istoric,este harți la micționări,pocaiții au fost învinși și scuipați,aveți pelinci sprijinite logistic de către autorități,numa purcedeți la artă,noa!
  Insă probele de nesimțire nu se opresc aici! După ce că se afișează cu tristeți de hoit cultural (ce va fi după el,cine va mulge CJ,primăria, ba chiar,instituțional,desigur,și pe domnul Ursu?) iaca ce zice domnul Drăgușanul.ro,câteva rânduri mai jos:
  „…am plecat la ale mele (la fumat, în afara Cetății, pentru că eu respect regulile, chiar și atunci când nu-mi sunt pe plac)….”
  Insă iaca ce zicem noi,cei care facem parte din categoria „… 5-900 de pleşcari, care, de pe platou, îmi mânjesc cerul în fiecare an….”,cu poze,cf.mai jos:
  http://prntscr.com/oizk15
  http://prntscr.com/oizkd1
  http://prntscr.com/oizkrn
  http://prntscr.com/oizl5o
  http://prntscr.com/oizlsd
  http://prntscr.com/oizm6g
  http://prntscr.com/oizmmf
  Precizăm,deci,spre ținere de minte,că acțiunea/acțiunile se petrec ezact în zona care acuma se va acoperi cu pelinca cauciucată,ca să poată executa vulgul, fără nori de praf,cu ocazia întâmplării literar-artistice din august,acțiunea numită „pogo”,un fel de ritual cultural la care nu ne băgăm ca să nu ne frigem.
  Și ca să să fie monumentul curat și uscat ca și cum nici în glumă nu ar fi fost profanat prin micționare precum și prin alte activități coproculturale asupra cărora nu mai insistăm,momentan.

  P.S.
  Vai,dar ce ne mai bucurăm că cântă și LEPROUS! Nici nu știți dvs. ce înseamnă asta,astăzi și mâine!

  Răspunde
 • 24 iulie 2019 la 14:45
  Permalink

  Domnu’ Gibs,m-ați dat gata cu ultimul link,nu am mai citit de mult timp ceva mai inspirat,mai reconfortant, din domeniu!
  Eu mai cred ca,de despărțire,deoarece cred că s-a săturat și Dumnezeu de atâta mârlănie,de atâta pogo,ediția de anul acesta tre’ să se lase cu multe poze,cu chestii de aducere aminte pentru toată lumea,de la pogonici (sau cum să le zic – pogoiști,pogonei,pogo-pogo???) la jandarmi,sponsori,protagoniști,drogangii,procorori…
  Că niciodată nu-i prea târziu!
  Ca să nu mai zic că primăria,in afară de pelinca cauciucată pro-pogo,va mai plusa cu înca 2-3 wc-uri zis ecologice,anul trecut ați văzut că domnul Lungu,ca un nabab ce este,precum și doamna prefect,ca o nababă,au adus cu titlu de wc ecologic și câteva cabine telefonice din recuzita istorica a primăriei,jandarmeria le-a montat pre toate cu ușa spre public,ca să prevină orice fotografiere impromptu,neagreată de toate părțile,cu anumite fenomene coproculturale nedorite,în afară,bineînțeles,de pogo,care este un caz special,medical,chiar!
  Iaca și obiectele:
  http://prntscr.com/ojghjd
  Imaginile sunt din 2017,cele cu cabinele orientate spre public au fost experimentate în 2018… Gurile rele spun că s-a găsit o formulă contra vântului…
  Iaca,cele din 2018:
  http://prntscr.com/ojgm4g
  Sa vedem ce-o să zică și jandarmii,deoarece și ei sunt oarecum fragilizați,neavând ocupații stabile și legale au fost puși să alerge ursul și să strige după el,să bată,ca surdu’ ,în dobă…
  Cine știe cunoaște,dezavuarea vine de unde nici nu gândești,la o adică…

  Răspunde
 • 26 iulie 2019 la 6:45
  Permalink

  Domnilor, indiferent ce părere v-ați face, eu mărturisesc că citesc curent si de mai mulți ani blogul unui om de cultura sucevean care ba este lăudat, ba este rastignit, dar se bucura, lucru clar, de aprecierea și sustinerea autoritatilor de ceva vreme ceea ce eu consider ca e benefic pentru ca este bine să-i susții pe cei care fac ceva, mai ales în cultură, în artă, si sa amâni judecata definitiva cât poți demult, ca lucrurile se vad bine abia mai tarziu, nu imediat. Aici parca sunt mai înțelepte autoritățile decât poporul, dar nu e o excepție pentru ca poporul a cerut eliberarea tâlharului și rastignirea lui Iisus. Așa stau lucrurile si v-am spus ca n-mi pasa de ce o să zica unii si alții dacă vorbesc cu sinceritate despre alegerile mele. Bine, dar am o nelamurire, desi am amai avut si altadata, după ultimele postari de pe blogul respectiv. Nu este vorba despre că nuți da voie să comentezi, am concluzionat că este dreptul omului sa se apere de injuraturi și vorbe obscene mai ales ca are glicemia asa de ridicată, inclusiv cea glicozilată, si poate sa dea coltul oricand sarmanul așa de prins în tot felul de activitați și de atacat de vulg. Dar problema mea este urmatoarea, poate ca si a altora. El citeaza că dl Flutur ar fi zis că rokerii, față de alții, sunt oameni ”care și gândesc”, iar dl Flutur are soție ”folcloroasă” și o fiica despre care pe blog s-a spus cândva că iubește rokul și a făcut uz de influiența sa pe lingă tatal ei ca dl Flutur care și el iubeste sigur folclorul, ca și dl Lungu, si nu stim daca este roker, dar are interes electoral la tinerii care sparg statuia lui Ștefan, să organizeze în continuare balamucul de la cetatea Sucevei. Ei, aici este ceva care pentru mine nu se limpezește. Nu se pupa. Sau se pupă pervers cum se zice.

  Răspunde
 • 26 iulie 2019 la 9:12
  Permalink

  Cu părere de rău,domnu Galan,nu se poate contura o impresie artistică definitivă despre domnul cu pricina decât după ce o să-și publice dumnealui și rezultatele analizelor la urocultură și coprocultură,spre a fi corelate cu prelevările de pe zidurile care marginesc șanțul Cetății de Scaun,în special zidul de contraescarpă,despre care dumnealui crede că a fost un derdeluș pe care se dădeau strămoșii domnului Ursu cu ciolofanul,ca să li se încrețească părul din barbă,la maturitate.
  Aceste analize ar fi utile și în contextul mai larg al restaurării Cetății de Scaun,deoarece trebe stabilit în prealabil dacă restaurarea se va face după planurile domnului Flutur sau după planurile sultanului care le-a găsit aruncate,din greșeală,la ultimul asediu cunoscut,planuri găsite la Curtea Domnească de la Vaslui,în locuința nr. 9,pe un raft pe care se afla și o spadă,ambele obiecte fiind,practic,surorile gemene ale celor aflate la Istanbul și care vor fi expuse în curând la muzeul Bucovinei,numa’ să înceapă luna diasporei.
  La fel,și eu citesc blogul domnului cu pricina,cu mai puțin respect ,recunosc,decât dvs.,eu fiind unul dintre cei cca. 5-900 de pleșcari care îi mânjesc cerul în fiecare an,aliați ai extremiștilor religioși care l-au dat în judecată pentru glicemie mică,ca să-i crească toate alea,ca unui martir adevărat,ezact ca în speța cu motanul Somnorilă,când a fost cât pe ce să se pensioneze anticipat deoarece călcase într-un kkt verde din care nu mai putea ieși iar ambasadorul unei mari puteri care nu poate fi menționată din pudoare&frică mai avea puțin și bătea la ușa președintelui Flutur,el însuși cu ușoare urme verzi din respectivul merde pe tivul bundiței cu jderi.Motiv pentru care l-au jertfit pe altarul interesului comun pe betul Vasile Ilie,având acesta un grad mai mic dar și anumite inclinații împăciuitoriste,în sensul că dați-mi, mă, o ceva,o sinecurică,acolo,un scaun bun,și n-aveți decât să va spălați pe cap numa cu șampon verde…
  Ori se poate să fie glicemia mare și de la consumul excesiv de kkt ,practic echivalentul zilnic al unui consum cu lopațica Lineman,într-un dozaj necorespunzător, cu contrafaceri și dulci manipulări,caz in care și noi și pocăiții ne declinăm orice răspundere,in afara celei religioase,prezumat antisataniste.
  Dar suntem obligați,prin forța lucrurilor,să așteptăm și rezultatele analizelor dar și sintezelor de lucru,când vor fi ele declasificate în considerarea interesului public,cele tocmite pre versuri albe de către analiștii de la organele care l-au creat pre el ,adică de la mă-sa lui spirituală,forjată la uzinele Vulcan cu mai mult timp în urmă, iar pentru circumstanțiere trebuie să precizăm că ne referim doar la organele de dinlăuntru,nu și la cele dinafară,cele care il analizează și îl apreciază pentru contribuția sa la promovarea ideii de autonomie bukowineană,astăzi și mâine, amin.
  Nu în ultimul rând,se știe de la savanții chinezi că diabetul se urcă la cap,cf.
  糖尿病对大脑有严重影响,尤其是糖化血红蛋白13
  …însă ne întrebăm, legitim, cam de când,deși banuim răspunsul,după efecte și defecte.

  Răspunde
 • 28 iulie 2019 la 5:37
  Permalink

  Din păcate, ceea ce zic ăștia de la Cultură pe bază de reclamații de la popor mi se pare că este de luat în seama. Tot nu înțeleg însă de ce Cultura nu face chiar ea însăși ceea ce ar fi de făcut, ca doar este Cultura, Ministerul Culturii, Statul, si nu înteleg de ce alte autorități, inclusiv Consiliul Județean și Prefectura, nu fac ceva. E totuși minciună, este fals, este fariseism!

  Răspunde
 • 28 iulie 2019 la 9:11
  Permalink

  Părăsind,cu un ușor regret,tonul voit oțios,frivol,utilizat pentru valoarea sa de sugestie și de deranj instituțional,nu mă pot abține,domnule Gibs,să nu vă răspund,în alt registru,astfel:
  Care stat? Nu vă scapă ,desigur,că statul este o abstracțiune,o definiție, de la care nu este exclus să fi lipsit în momentul forjării sale sau să ne fi însușit o alta,dincolo de cea afișată prin cele constituții inutile…Un oarecare Stalin a zis,ispitit fiind de rentierii viageri dintr-un lagăr din Siberia: „Statul vostru este voința clasei voastre ridicată la rang de lege,voință al cărui conținut este determinat de condițiile materiale de existență ale clasei voastre”
  Contemplând secțiunea statului din acest loc unde se agață harta in cui,din acest kur de câne al unei gubernii despre care unii ne indeasă pe nas și pe gât,pe tot ORL-ul,in general,că ar fi un fel de Herzoghtum Bukowina,ați putea să-l contraziceți serios pe susnumitul Stalin?
  Cine să-l oprească pe un impostor, cu studii la seral ,la facultatea de Internet,sfertodoct dovedit,ilegalist practicant pe stil nou și vechi,slugă la 3,14 stăpâni,diliu și gingirliu cu glicemia atent și susținut crescută cu lopeți de kkt propagandistic consumate pe inima goală,deci cine să-l oprească când sarcina secțiunilor de stat evocate de dvs. este aceea de a-l susține și proteja,de a-l nutri sinecuristic,de a-i procura surse de venit,de a-l subvenționa atent atât pre el cât și pe prepușii săi,y compris plodul său drogangiu,având o condamnare exact pentru deținere și consum de droguri în spațiul unui festival de aceeași factură dar de alt nivel???
  Când poliția,primăria,jandarmeria,infatigabilii procorori,SRI,SIE,pun mână de la mână și se întorc cu kuru înspre populație și cu vigilența sculată ca să nu cumva,careva,undeva,cineva să iasă cu poze sau cu filmulețe din care să rezulte cum se pișă festivaliștii aceluia pe zidurile Cetății de Scaun a Sucevei,într-un spațiu al memoriei sacre,exersând o profanare ca un viol continuu,pe – iată noutăți,acum – o pelincă cauciucată,ca să identifice mai ușor dimineața,pe roua,clasa muncitoare de la DIASIL seringile cu care se aoutoinjectează diabeticii dependenți de LSD&amfetamine dar și vomele,umorile,micțiunile,prezervativele,chiștoacele,toate subprodusele subculturii specifice,sub privirile atente ale Statului domnului colonel(r) Flutur și buzele țuguiate a mukles omar ale doamnei prefect,ca să nu scape ceva spre dușamnii de clasă ai domnului drăgușanul.ro,care i-a servit pre toți,dela Mârza,trecând prin Nechifor și culminând apoteotic cu domnul Flutur,nu personal ci ca reprezentanți ai unui stat care nu stă să fie definit de orice loază,mă-nțelegi,care crede că statul este paralel atunci când tu vorbești la bec și el îți dă la cap,pe la spate…
  Că ce,că cum,că unde și de unde să-i dea altceva ca țuțuroi,ca peculiu, de unde să se adape și el pentru lătrăturile comandate,apele minerale sunt arondate,muștarul&sucurile necesită oarecare specializare și un IQ măcar mediu,cârciumile sunt pentru cârciumari talentați iar unele prăjiturele,altfel atractive,necesită studii superioare,fie ele și quasifictive,derogările fiind insuficiente și nepractice? Ca să nu mai spunem că dumnealui a fost mobilizat pe loc încă din timpul lui Burebista ot Scornicești și Emil Bobu ot Văculești,era megieș cu Pindar,mergea la biserică cu pelasgii,asculta muzică la căști cu Stefan cel Mare și se trăgea de brăcinar cu jicovanul Ioan Nistor,cu nu-știu-de undele Dimitrie Cantemir precum și cu alții,mai mult sau mai puțin băștinași, români și neromâni,dar pământeni?
  Poate pe la USV,să ceva cu deorgare,poate pe la odiosul parlament,poate pe la UE,unde ,iată,au intrat pe locuri cu bursă,domnii Blaga și Falcă,pe care Stalin i-ar fi introdus nominal in definiție dacă s-ar fi consultat cu duiosul Feliks Dzerjinski,poate pe la vreun soviet din Kiew în urma vizitelor fructuoase ale domnului Flutur,pe la vreo mânăstire de partid și de stat,să vedem,dar până atunci,ce să-i dai omului să morfolească și să stoarcă dacă nu un zemos simbol național,aducător garantat de venituri,însă nu oricum ci sub atenta îndrumare a doctorului în istorii,domnul Ursu,tata spadelor practic surori gemene,manager de Cucuteni&ciocu mic,deocamdată…
  Si în acest an veți asista la o înăsprire a vigilenței jandarmerești,vor aduce toate gardurile de la vizitele de stat ca să asta,vor bate nervoși bulanele de vipușcă și vor mușca zăbalele ca să priceapă tăt pocaitu,cum altfel când treaba lor,job-ul,cum ar fi,este de a lua maul cu spray-ul paralizant,de a fugări ursul cu dobe și strigături și,în general,de a executa cerințele statului reprezentat de CJ și Prefectură..
  Plus că succesurile vor fi mai ample,pe suprafețe cât un timbru fiscal or să încapă și mai mulți festivaliști,domnul Drăgușanul se va lăsa greu la vatră și va fi concentrat/mobilizat pe loc și pentru edițiile următoare,derogările fiind pregătite,ezact la ministerul ce cu onoare il pomeniți ,numa’ să ajungă un ungur acolo,unde trebe..
  Scuzați tonul,așa scap eu calul în trifoiul oțios, la anumite okăzii și doar mi-au spus că balonează,ca la vaca cea neagră a lu’ Gheorghe…

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *