BUCOVINA ROCK CASTLE A ADUNAT LA EDIŢIA DIN ACEST AN 11940 DE IUBITORI AI MUZICII ROCK

Ediţia din acest an a Festivalului Bucovina Rock Castle, desfăşurat în perioada 24 – 26 august a.c., a atras în Şanţul Cetăţii Sucevei la scena principală aproape 12000 de participanţi.
La aceştia se adaugă, să nu uităm, publicul care a asistat începând cu ora 16.30 şi până la ora 19 la concertele susţinute pe scena de pe platoul Cetăţii Sucevei, unde au concertat tinere talente ale acestui gen muzical.
A fost o ediție de succes dacă este să ne luăm doar după numărul mare de rock-eri mai tineri ori mai maturi care au plătit bilete ori au beneficiat de invitații din partea organizatorilor. Statistica arată că la ediția din acest an a fost contabilizat cel mai mare număr de participanți de până acum, anul trecut înregistrându-se în evidențele oficiale 8500 de participanți. Dacă mai adăugăm și faptul că festivalul ca atare a fost contestat public printr-un memoriu semnat de cinci persoane care promiteau la începutul săptămânii trecute că vor aduce 5000 de protestatari la Cetate, pentru a împiedica desfășurarea festivalului niciunul nefăcându-și marcată prezența, doar cifrele, imaginile, comentariile libere ale participanților precum și a celor care au privit evenimentul de la distanță, mai contează acum.

Please follow and like us:

2 comentarii la „BUCOVINA ROCK CASTLE A ADUNAT LA EDIŢIA DIN ACEST AN 11940 DE IUBITORI AI MUZICII ROCK

 • 6 septembrie 2018 la 5:52
  Permalink

  Aici nu mai este nici un comentariu. Au ramas numai minciunile organizatorilor.

  Răspunde
 • 6 septembrie 2018 la 10:21
  Permalink

  Dar ar fi,totusi,de facut un comentariu: Intr-un puseu de sinceritate absolut nescontat,in ziua de 25.08.2018,domnul DOP,a carui legatura cu episodul cultural de șanț nu mai trebuie demonstrată,a zis,la o emisiune a domnului D.Brădățan,o zicere care ar trebuisă fie pusă la intrarea viitoarei ediții,oriunde se va lăbărța aceasta,în Șanțul Cetății sau în alt șanț,ca un motto al unei reflecții profunde asupra kurviei acestei lumi dar și asupra naturii umane,în general… Deci,cam așa:
  „… acolo,la tineret,va să zică nu în șanț,unde nu e chiar așa,deci acolo sunt niște grohăilei și niște zdringhi-zdringhi…”
  Ceea ce mie mi se pare neașteptat de franc și de profund,ba chiar duios…
  Cât despre eterna poveste cu numărul participanților,că se știe că cine e mai mulți are dreptate,mai ales dacă la mijloc sunt și episoade de muzică dumnezeiască iar asta scuză orice,inclusiv ofensa adusă unui monument istoric inestimabil (subliniez,pentru orice eventualitate,ca „inestimabil” nu înseamnă „nestimabil…”) ar fi de observat,până una-alta,că:
  12.000 de îngerași ai muzicii dumnezeiești ploduristice inseamnă,la o estimare binevoitoare,lejeră,cca 4000 de din ăștia pe zi… Acestora le-ar felui (trebui…) ,ca să se poată dezvolta plenar, o suprafață de cca 2000 mp.,adecă 20 de ari…Sau măcar 15 ari,presupunand ca au stat unii în alții ca la renumitul dans al fetelor de la Căpâlna sau de la mai puțin renumitul hit LGBT „ Asta horă este bună”,în stil patriotic,cu accente de pogo-pogo…
  Dacă va vine greu să vizualizați cu ochii minții ce inseamnă 20 de ari,amintiți-vă ca pe vremuri ,pe lângă casa omului,aveai lasați de la stat si de la CAP câte 30 de ari,adica o suprafata de 100 m lungime si 30 lățime… Să ne arate onor întemeietorul unde se află acea suprafață în șanțul cetății,cum este dumnealui sfătos și expert în orice,de la pelasgi la felasgi,dar,mai ales,că,anume, câte belete au tăiat neamurile sale ,atât cele spirituale cât și cele nespirituale,că doar a fost pe bani!
  Că până la urmă aspectele acestea,mai mult sau mai puțin agreate,au stofă de breacking news,indiferent de afinități și cumetrii iar spectacolul începe,deseori,abia după ce s-a tras cortina,inclusiv la faza pe micțiune,ba poate cu atât mai mult.
  Că ce am mai auzit eu de la un grup de boi care rumegau , cf. indicățiile întemeietorului? Eu am auzit că nu e voie ca tu să joci mingea,cum ar fi,să centrezi și să dai cu capul,tot tu,însă nu oricum ci fiind chiar și arbitru! Ba să iei și bani pe toate astea,bani publici… In lege asta are un nume sau chiar mai multe,se va vedea,oricum,e bine de știut că nici măcar la *uiști prescrierea nu acționează oricum,spontan,a doua zi după ce ai săltat banul,ci mult mai tarziu…
  Asta se aude ,dincolo de o muzică dumnezeiască și anumite boncăluieli tematice.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *