Bucovina Rock Castle, a fi sau a nu fi? Credincioșii creștini care vor să-l interzică vor lua joi din nou cu asalt plenul Consiliului Județean. Joi, mai bine pregătiți

Ședința ordinară de Consiliu Județean din această lună, programată pentru data de 28 februarie, începând cu ora 11.00, se prefigurează a fi cu adevărat una furtunoasă. Și nu neapărat pentru că s-a expirat termenul pe care aleșii județeni PSD au decis să îl ofere majorității PNL, în ultima parte a anului trecut, pentru a se termina cu bine anul centenar iar proiectele de interes public de pe ordinea de zi vor suscita multe discuții pro și contra.

Vorbim despre punctele care vor fi discutate la categoria ”Diverse”. Este vorba de fapt despre o singură chestiune, despărțită pe mai multe capitole de către solicitanți: acei activiști creștini care luptă cu osârdie pentru ca Festivalul ”Bucovina Rock Castle” să nu se mai desfășoare în șanțul Cetății de Scaun a Sucevei dar nici în preajma acestui monument istoric.

Dacă la intervențiile anterioare din Consiliul Județean, cei cinci  luptători creștini împotriva concertelor rock au avut intervenții tolerate, acceptându-li-se  prezența și scurte luări de cuvânt ca pe un fel de hatâr, o scurtă condescendență pe final de ședință, acum se pare că problema s-a îngroșat.

Cei cinci reprezentanți ai luptei creștinești împotriva festivalului de rock din șanțul Cetății, care sunt în război, în fapt, cu muzica rock în general, pentru mesajele anticreștine pe care artiștii acestui gen de muzică le transmit, au venit cu lecția pregătită.

La rubrica ”Diverse” la ședința de Consiliu Județean din 28 februarie, cunoscuții de acum dușmani înverșunați ai festivalului de rock din Suceava, au înregistrat nu mai puțin de patru puncte distincte, care în ansamblu, sunt subsumate aceleiași probleme: interzicerea organizării în acest an și de acum încolo, în locațiile folosite în ultimii 8 ani – Șanțul Cetății de Scaun și Platoul Cetății, a festivalului ”Bucovina Rock Castle”. 

Grupul de cetățeni creștini din municipiul Suceava și din împrejurimi, cum se denumesc, format din Ionel Butnaru, Titus Guriuc, Vasile Nascu, Emanuel Mihalache, V. Croitoru, protestează împotriva Inspectoratului Județean de Jandarmi care nu le-a răspuns conform așteptărilor la o serie de solicitări de informații, arătând că, potrivit Legii 544/2016, acestea sunt deocamdată clasificate. Ca atare, anatema a fost lansată într-un punct de pe ordinea de zi de la rubrica ”Diverse”, împotriva jandarmilor care, în viziunea inițiatorilor acestei mișcări anti-festival rock, trebuie trași la răspundere și aspru pedepsiți.

 Nici liderul consilierilor județeni PSD – Dan Ioan Cușnir, nici președintele CJ Gheorghe Flutur, nici  vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc, nici ceilalți consilieri județeni, ca să nu mai spunem de directorul Muzeului Bucovinei, Constantin Emil Ursu, directorul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip și, mai ales, de producătorii acestui festival rock: Ion Drăgușanu și Andrei Drăgușanu, nu au parte de milă din partea cetățenilor creștini mai sus numiți, care au pus în mapa consilierilor județeni pentru ședința de joi și o listă de adeziuni la cauza lor, cuprinzând aproximativ 40 de semnături.  

Au fost puse la mapă și traduceri ale textelor rock din repertorul lui Marlyn Manson sau Alice Cooper, declarații ale acestora din anii trecuți, versuri din piesele formațiilor participante în anii anteriori la Bucovina Rock Castle, poezii creștine, câteva anateme, niște amenințări cu răzbunarea ce va să vină asupra Sucevei din partea Divinității, prevederi legale privind organizarea de spectacole în preajma lăcașurilor de cult, cereri de interzicere a finanțării în continuare a manifestării, consumuri de droguri, promiscuitate, dosare în justiție, articole redactate de persoane cu îndemânare la  scris, etc.

Pentru că numărul total de pagini al demersurilor făcute de credincioșii creștini depuse în mapele aleșilor județeni este de peste 20 și este mult peste răbdarea prezumată a cititorilor să le prezentăm in extenso  așteptăm cu interes modul în care se va tranșa disputa pro sau contra Bucovina Rock Castle în ședință de Consiliu Județean cu promisiunea că îi vom ține la curent.

Please follow and like us:

2 comentarii la „Bucovina Rock Castle, a fi sau a nu fi? Credincioșii creștini care vor să-l interzică vor lua joi din nou cu asalt plenul Consiliului Județean. Joi, mai bine pregătiți

 • 25 februarie 2019 la 15:06
  Permalink

  Dar este evident,va fi o nouă panaramă în C.J.,cum să fie altfel când noi avem „politicieni” puțini la minte și săraci la suflet? Și momentul este prost ales,ca de obicei,deoarece domnul Flutur este ,din nou,la acea perioadă ciclică pentru dumnealui în care evoluează, ca ceasul, la instrumentarul său consacrat,adică la bundiță,ie bărbătească bukowineană,cască,lopată,cu care pozează – are,n-are treabă – pe unde apucă ,ca să demonstreze vulgului ,alegătorilor din zona de munte,de șes dar și de bahnă, că el este fundatorele Bukowinei,proști ați fi dacă l-ați alege ,la o adică, pe bicisnicul domn Cușnir,care mai are de lucru la consolidarea IQ-ului său firav,prin terapia muzicii rock de șanț,șanțul Cetății de Scaun,desigur… Ceea ce este just până la un punct,însă,de data aceasta, onor membrii CJ,vericine vor fi ei,de la verice partid ,dar și domnul Ursu ,ca angrosist parșiv intabulat cu monumentele istorice ale cetății, vor trebui să țină cont de anumite nuanțe care rezultă ,fatalmente,atât din context cât și din subtext,pentru că:
  – ei se prefac că nu pricep că în discuție nu este un gen muzical pentru care li se cere să se sacrifice ,să pună peptul lor lat în calea unor dogmatici anti-rock,în fond,nește pagâni de pocăiți (nu este voie să zicem,dar in fine,cam pe-acolo…),în discuție este oprirea profanării unui monument istoric clasat,a unui sit arheologic care este departe de a fi epuizat! Că domnul Cușnir ar putea asculta rock în mașină și dacă respectiva sonorizare cu accente satanice sau angelice (depinde de unghiul de abordare) ar emana din altă locație,nu neapărat din șanțul Cetății de Scaun a Sucevei,care nu este NUMAI a lor,nu este NUMAI a voastră și nici a umașilor urmașilor voștri,astăzi și mâine,amin! (cum ar zice un anume pastor-șef,recent pensionat din rațiuni tactice,egal în grad militar cu domnul Flutur precum și cu alți domni,acum și cu plata în rate)
  – domnul Ursu să se adune nițel ca să poată constatata că în timp ce unii îi spun Scufița Roșie,dumnealui ne povestește Harap-Alb… Căci nu merge, la plesneală, să invoci articolul 9 din legea 422,cu trimiteri la „litera 6 (șase)” și „punct”,cum încearcă să suțină dumnealui printr-o ficțiune de gâgă! Acest articol din lege ar putea fi invocat doar în situația în care păgânii de la BRC ar tinde să răgăluiască în sfidarea reacțiunii fie in incinta manastirii Putna,fie la Sf.Ioan cel Nou,fie la Mirăuți ,fie în curtea templului penticostal de pe strada Gh. Doja,cunoscut în vechime ca depozit de iarba-dracului… (lasă că știe despre ce este vorba al doilea cunsultant artistic al CCB,connaisseur,dar nu contați pre el,deoarece face pe mutul fiindcă este și prost) In speță merg la fix articolele 10 și 11 din legea 422,cu toate alineatele lor care indică fără echivoc adevărata miză:legea nu permite profanarea unui monument istoric din clasa A,maniera in care acest lucru se petrece de ani buni fiind un frumușel concurs de infracțiuni care nu dispar și nu se prescriu ca pe când ar vrea întemeietorul „festivalului” ,împreună cu drogangiul dovedit ca atare de către o instanță de la Cluj…
  – finanțarea de la bugetul CJ,sponsorizarea unei imitații culturale de duzină în sfidarea și a legii și a bunului simț trebuie să înceteze! Anumite aspecte mai delicate care decurg din statutul extrem de ciudat dar și insultător de inteligență al unor fondatori-întemeietori ar trebui să constituie obiectul atenției unor organisme specializate care,dimpotrivă,se duc în șanț și se bâțâie la toartă cu leatul lui Andi,în aburul ecstasyant care emană sub formă de efluvii culturale, până la Cluj… Pentru că jandarmii,de exemplu,se duc acolo și păzesc ca nu cumva să iasă pe piață poze cu micționarii sau prezumptivii diabetici care se înțeapă cu insulina de ecstasy,că nu se poate altfel,la așa paranghelie…
  – că à la guerre comme à la guerre,de data asta va ieși la iveală și adevăratul statut al celui care sfidează atâta lume,este vorba despre domnul Gâză Ion,că ce a făcut el,că de ce binemerită de la patrie,că de ce se tem unii politruci de el,dacă este samurai sau ronin,cum papă el banii statului pentru servicii ipotetice și cum și pe cine servește el acuma… Că pentru asta nu este nevoie de adeverință de la CNSAS,care oricum nu se dă și pentru aceia care încă servesc ca melu’ blând care suge de la două mă-sa,că mai trăiesc inclusiv cei care l-au fabricatără pe dumnealui ,cât i-a ținut și pe ei capul…
  In fine,iată mai jos cum arată regulamentul festivalului de la Bonțida,cel la care junele Andi a fost prins cu drogul în nas și in buzunare și s- a captușit cu o condamnare cu o perioadă de observare de doi ani…
  https://electriccastle.ro/rules-and-regulations
  Spre a se vedea de ce unii nu glumesc cu astfel de lucruri care sunt de interes public,de ce este Clujul mai presus de civilizația care emană din scăfârlia unui plod ratat,care sunt limitele,care sunt concesiile și care este frontiera legală și morală peste care nu se trece!
  Ediția din acest an,dacă va fi,nu va mai fi la fel de monotonă și plictisitoare precum precedentele,așa imi șoptește mie un fel de Erithacus Rubeculla,măcăleandru,cum ar fi,ca păsărică bucovineană.
  P.S. De fapt,într-un acces de mizericordie,acuma imi dau seama că nu i-ar strica domnului Cușnir și nește irmoase,nește pricesne,nește cântări de la Oastea Domnului dar și de la pentecostali,colea,in buricul târgului,la concurență cu Simfoniile Toamnei,cam la aceleași costuri cu ale BRC,organizate,desigur,de un consorțiu format din paramasonii de la Rotary Club și cei șapte sau cinci magnifici ai domnului Butnariu! Dar,să fim înțeleși,fără aprobare pentru public de a se micționa pe un anumit monument istoric aflat în apropiere,fie și așa,pentru variațiune.
  Garantat,crește și IQ-ul,dramatic ,chiar…

  Răspunde
 • 26 februarie 2019 la 13:09
  Permalink

  Auz ăi, ma leș! Da unioi trage si io ceva pe nas ori pi gâtițâ? Tătis sfinti dupa voi! Ia mai oprițiva, câ pun mâna pe par!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *