Bugetare participativă, proiecte propuse de suceveni. Un milion de euro, 10 proiecte, voturile sucevenilor așteptate de la noapte, după ora 0.00

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat ieri, în conferință de presă, că începând de la ora 0.00 a zilei de 10 ianuarie 2019, pe pagina online a Primăriei, cetățenii din municipiul Suceava vor putea vota cele mai bune 10 proiecte propuse de contribuabili, ca proiecte de bugetare participativă a sucevenilor, pentru care s-a alocat anul acesta suma de 1 milion de euro.

Conform proiectului inițial  al municipalității, s-a anunțat  că vor fi selectate  10 proiecte, fiecare în valoare de maxim 100.000 de euro, importante pentru dezvoltarea orașului, vor fi selectate prin vot pe pagina de internet a Primăriei. Dacă vor mai rămâne bani, vor fi finanțate și alte propuneri

Ion Lungu a anunțat că au fost depuse 43 de propuneri din partea sucevenilor, 29 dintre acestea trecând de primul filtru – specialiștii din aparatul propriu al Primăriei. Cele pentru care nu s-a obținut acceptul inițial au vizat investiții nerealizabile din banii primăriei fie pentru că nu intră în atribuțiile municipalității rezolvarea acestora, fie că propunerile făcute sunt deja incluse în proiecte cu finanțare europeană sau  de la bugetul național. S-au admis, în principiu, propuneri de modernizare a unor străzi, lucrări de amenajare a spațiilor verzi dar și de salubrizare în cartierele municipiului Suceava.

Începând cu prima secundă a zilei de 10 ianuarie 2019, pe site-ul Primăriei municipiului Suceava, cei interesați vor putea să voteze proiectele rezultate dintr-o primă triere realizată de specialiștii din Primărie, 29 la număr, din cele 43n depuse. Voturile vor putea fi transmise până pe data de 16 ianuarie 2019. Funcție de numărul acestora, se va stabili care vor fi în acest an proiectele de bugetare participativă din municipiul reședință de județ pentru care se vor aloca bani, în valoare totală de 1 milion de euro, în anul 2019.

Primarul Ion Lungu a clarificat încă o problemă, în prima sa conferință de presă din acest an, el arătând că se va analiza situația pentru ca bani rămași din propuneri ce nu au atins necesitatea de finanțare de 100.000 de euro să fie distribuiți pentru proiectele propuse și admise, în ordinea voturilor cetățenilor și a valorilor calculate pentru acestea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.