Bugetul municipiului Suceava, discutat de primarul Lungu cu consilierii locali. Două propuneri din opoziție au fost reținute: o creșă în cartierul Burdujeni, propunere PSD și un centru de îngrijire a bătrânilor, propunere PMP

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat astăzi că s-a ajuns la o primă formă în ceea ce privește valoarea bugetului municipal, propus pentru acest an.  Acesta ar urma să fie de peste 486,3 milioane de lei din care 242 de milioane de lei pentru funcționare și  243 milioane pentru dezvoltare. Astfel, 49% din bugetul prefigurat va merge la dezvoltare și 51 % pentru funcționare. Marea șansă pentru Suceava fiind, în baza celor declarate de primarul Ion Lungu,  fondurile europene.

El a spus că pentru străzi s-a prins în buget suma de 26,1 milioane de lei. La capitolul subvenții, este prevăzută în acest an suma de 21,6 milioane de lei, cu 3 milioane de lei mai puțin față de anul trecut, pentru că s-a redus tariful la gigacalorie.

Foarte important este că Ion Lungu a avut primele consultări cu consilierii din opoziție, în primul rând cu cei de la PSD, pe tema bugetului.

”Am reținut un amendament destul de important, al doamnei consilier Adelina Paiu, consilier PSD, să facem o creșă în cartierul Burdujeni. Sunt total de acord. A rămas să căutăm o suprafață de teren. Sunt mai multe variante – în curtea Liceului Industrial nr. 1, în zona Dealul Mănăstirii, în cartierul nou. Am avut discuții și cu consilierii PMP de la care am reținut de asemenea un amendament, propus de doamna Anca Gâtlan, pentru construirea unui centru de îngrijire persoane vârstnice. Aceste propuneri vor fi prinse în buget, pentru a se achiziționa un teren sau o clădire pe care să o putem reabilita pentru a construi acest centru de îngrijiri pentru persoane vârstnice. Cu consilierii care reprezintă majoritatea în consiliul local, din partea PNL și USR vom avea consultări în perioada următoare. Eu sper ca în jurul datei de 15 martie să putem aproba bugetul Consiliului Local Suceava. Deocamdată nu s-a aprobat bugetul la nivel național”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *