„Bukovina – Ţara Oamenilor Fagi, ţara iubirii adevărate”, lansarea filmului la Muzeul Bucovinei, pe 15 ianuarie, la ora 12. Învăţăminte străvechi, de la 13 frumoase bunici din Bucovina, pentru a reuşi supravieţuirea sănătoasă într-o lume din ce în ce mai bolnavă

Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2020, este marcată la Muzeul Bucovinei cu un eveniment de excepție.

Începând cu ora 12, la Muzeul de Istorie, în Sala de Evenimente, are loc lansarea filmului documentar „Bukovina – Ţara Oamenilor Fagi, ţara iubirii adevărate”, în  regia lui Florin Kevorkian, o producție Arka Film în co-producție cu TVR.

Filmul a fost difuzat de Televiziunea Română în data de 23 noiembrie 2019 și a avut parte de ecouri foarte bune. Cei care nu au avut posibilitatea să vizioneze lungmetrajul dedicat Bucovinei, o pot face acum, într-o zi cu puternică vibrație culturală, 15 Ianuarie – ziua pe care o numim simplu Mihai Eminescu.

Filmul începe anul cu lansarea de la Suceava, după care pe 16 ianuarie ajunge la Iași, la Universitate, iar în 17 ianuarie poposește la Tulcea.

”Vă așteptăm cu drag, dacă doriți să vedeți un film despre iubire adevarată, și semnul primordial al vieții, cine conduce mai bine familia – Bărbatul sau Femeia?! Aș putea da răspunsul, pentru că am văzut filmul… Dar va invit sa îl descoperiți singuri…”, așa sună îndemnul spre vizionare, postat pe contul de socializare dedicat filmului.

Regizorul filmului, Florin Kevorkian, își prezintă creația astfel: ”Filmul de lungmetraj “Bukovina – Ţara Oamenilor Fagi”, produs de ARKA FILM PRODUCTION urmăreşte să aducă în inimile oamenilor principiile adevăratei uniri, acelea care se bazează pe prietenie, înţelegere, răbdare, linişte, credinţă, acceptare şi iubire dincolo de orice ar putea despărţi legăturile omeneşti.  Dincolo de etnii diferite, sărbători diferite, credinţe diferite, războaie sau orice ar fi putut să sporească spiritul răului şi al despărţirii, oamenii din Bukovina au rămas uniţi în suflet şi în gând. 

Acesta este motivul pentru care eu – scenaristul, regizorul şi producătorul – Florin Kevorkian am pornit această poveste. Pentru că publicul, dincolo de comercialul nostru cel de toate zilele, are nevoie şi de învăţăminte străvechi pentru a reuşi supravieţuirea sănătoasă într-o lume din ce în ce mai bolnavă. Scenariul a urmărit dialogul cu 13 frumoase bunici ale Bukovinei, fiecare dintre ele făcând parte dintr-o altă etnie: polonezi, germani, armeni, italieni, greci, evrei, ruşi lipoveni, huţuli, ucraineni, maghiari, ţigani, ruteni sau români, au căutat neîncetat să rezolve problemele împreună, să se iubească şi să rămână uniţi dincolo de orice.

Fiecare comunitate a înţeles ce înseamnă comuniunea şi a căutat transmiterea acestui lucru de-a lungul generaţiilor”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *