Bună ziua hunedoreni, suceveni, bucovineni, mă rog, ce-ți fi voi!

Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Primul ministru al României, Viorica Dăncilă,  a fost oaspete al județului Suceava, al organizației PSD din cel mai mare județ al Moldovei.  După întâlnirea cu liderii organizației PSD județene, la Frasin a fost astăzi organizată și o întâlnire cu presa locală prin intermediul căreia primul ministru al României și-a propus să transmită populației din Frasin, din județul Suceava precum și tuturor cetățenilor maturi din punct de vedere electoral din această parte a Moldovei, un salut încurajator: ”Suntem într-o vizită în județul Hunedoara…”. Restul este istorie, după ce președintele organizației județene Suceava a Partidului Social Democrat, Ion Stan, a corectat-o discret. Prezentăm înregistrarea video pusă la dispoziție de colegii noștri de la Televiziunea Intermedia Suceava, a acestei formidabile capodopere de confuzie geografică a primului ministru Viorica Dăncilă.

Sucevenii sunt oameni rezonabili, au treburile lor de făcut dar au o mândrie a apartenenței la spațiul în care s-au născut și trăiesc mult peste media națională. Bucovina prin excelență, este un spațiu la care toți moldovenii țin, pentru că aici s-a configurat un prim stat românesc, cu capitale la Baia, Siret și apoi la Suceava. Cu Dragoș, cu Molda, cu bourul,  cu Bogdan, cu Ștefan cel Mare (cel mai iubit român), cu Petru Rareș și cu alții.  Suceava, cu cetatea ei, cu luptele ei cu turcii, cu tătarii, cu polonezii, cu ungurii etc. Dar să fie salutați ca hunedoreni, nu și-au închipuit nicicând.

Toată deferența pentru instituția primului ministru dar cred că ceva trebuie schimbat acolo, pentru a nu ajunge această înaltă demnitate în derizoriul absolut.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *