Evenimente

Bunuri cosmetice contrafăcute, în valoare de 26.900 lei depistate în vama Siret

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali  din cadrul PTF Siret au descoperit, într-un microbuz condus de un cetățean ucrainean, cantitatea de 535 parfumuri și articole cosmetice în valoare de 26.000 lei, care încalcă dreptul de proprietate intelectuală.

 

În data de 16 mai 2019, în jurul orei 12.30, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean I.M., în vârstă de 44 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

În urma verificărilor preliminare, echipa de control a constatat că acesta transporta mai multe cutii care conțineau parfumuri și produse cosmetice.

Totodată, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit, în urma căruia au descoperit 535 articole cosmetice și parfumuri, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca  originale se ridică la suma de 26.900 lei, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali și predate polițiștilor de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma celor constatate, cetățeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *