Bunuri de 40.000 lei mistuite de foc într-un imobil din Vama, incendiul a pornit de la un cablu electric defect

Ieri, 4 martie 2019, în jurul orei 18.40, polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat de 51 ani, din comuna Vama, despre faptul că a izbucnit un incendiu la domiciliul sau de pe raza comunei Vama.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând faptul că incendiul a izbucnit din bucătăria imobilului. La scurt timp, la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Militari Gura Humorului, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, precum si o autospeciala Dacia Duster din cadrul  Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc care au localizat și neutralizat incendiul.

S-a constatat că în urma producerii incendiului au fost distruse acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 20 m, anexe de locuit din lemn cu o suprafața de aproximativ 35 m, garaj din lemn cu o suprafață de aproximativ 15 m și un adăpost de animale din lemn cu o suprafață de 40 m, în interiorul căruia nu se afla nici o vietate, cu acoperiș din lemn și învelitoare din tablă, un autoturism Dacia 1100 și s-au degradat tencuieli interioare ale casei de locuit, tâmplărie, ferestre, uși, scara interioara din lemn, plafon din lemn, învelitoare din tabla ale casei şi anexelor, obiecte electrocasnice, elemente de mobilier, elemente textile şi scule electrice, persoană vătămată estimând un prejudiciu la 40.000 lei.

Sursa probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric, împrejurarea determinata fiind un conductor cablu electric defect. Nu sunt suspiciuni cu privire la cauza incendiului. Proprietarul a relatat că nu avea contract de asigurare pentru distrugeri și calamități.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea  de „distrugere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *