Mopan Suceava
Actualitate

C𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂l 𝗱𝗲 𝘇𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟲𝟱 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶, la Siret. Primarul Adrian Popoiu: Respectul pe care îl arătăm față de bătrânii noștri spune foarte multe despre comunitatea noastră!

Deși în ultima vreme televiziunile, radiourile, ziarele, media on-line vuiesc despre atrocitățile la care sunt supuși bătrânii din azilele groazei, iată că în nordul țării, în județul Suceava se întâmplă  numai lucruri bune.

Persoanele vârstnice din Siret vor avea în curând o nouă locație în care se vor putea întâlni, socializa și relaxa.

Primăria Siret face ultimii pași pentru pregătirea recepției la terminarea lucrărilor la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din strada Castanilor. 𝗔𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲 𝘇𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁 𝘁𝘂𝘁𝘂𝗿𝗼𝗿 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟲𝟱 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗶𝗻𝗰𝗮 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲. De curând au fost livrate o parte din dotări și mobilier.

În acest centru de zi, seniorii vor avea acces la mai multe activități social-culturale, vor putea citi, se vor putea relaxa și vor putea derula o mare varietate de activități specifice vârstei a treia. De asemenea, vor avea acces la servicii de consiliere și de monitorizare a stării generale de sănătate, împreună cu alte tipuri de sprijin pentru menținerea sau readaptarea capacitaților fizice și intelectuale.

La etajele superioare ale clădirii vor exista mai multe apartamente, de tip locuințe sociale, destinate familiilor dezavantajate, cu venituri mici, în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai pentru această categorie de persoane.

„𝗕𝗮𝘁𝗿𝗮𝗻𝗶𝗶 𝗺𝗲𝗿𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗮 𝗿𝗲𝗰𝘂𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶𝗻𝘁𝗮 𝗻𝗼𝗮𝘀𝘁𝗿𝗮! Respectul pe care îl arătăm față de bătrânii noștri spune foarte multe despre comunitatea noastră! Orașul Siret are un număr important de persoane vârstnice printre cetățeni, iar atenția administrației locale a fost mereu îndreptată către acestea pentru a acorda acestei categorii de persoane tot respectul și empatia cuvenite. Din acest motiv, investim permanent în Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice “Ingvar Kamprad”, căutăm să atragem cât mai multe surse de finanțare pentru dezvoltarea serviciilor specifice și programelor destinate vârstnicilor. Nu de puține ori, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Siret a primit laude și a constituit un real exemplu demn de urmat în ceea ce privește activitatea în folosul celor mai puțin avantajați”, transmite primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

https://www.facebook.com/adrian.popoiu.77

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *