Cabană mistuită de flăcări la Vatra Dornei. Incendiul a fost stins de pompieri după zece ore de luptă cu focul (Galerie foto ISU Suceava)

Un puternic incendiu a mistuit aseară o cabana din Vatra Dornei în zona străzii Căprioarei într-o poziție mai greu accesibilă. Cabana nu era locuită, iar incendiul a fost observat de la distanță, înainte de ora 22.00 și a fost anunțat când deja ardea generalizat clădirea construită din lemn pe o  suprafață în jur de 600 metri pătrați, în preajmă fiind alte două construcții,  un grajd și o altă construcție anexă, cu pericol de propagare în fondul forestier.  

Intervenția a fost dificilă din cauza cantității mari de material lemnos. S-a intervenit cu 6 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, de la Detașamentele de Pompieri Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.  În sprijin au sosit și lucrători de la SVSU Dorna Arini. Din fericire, nu au fost anunțate victime omenești.

Incendiul a fost lichidat după aproape 10 ore de efort susținut din partea forțelor de intervenție. A ars cabana, cu parter și etaj, pe aproximativ 600 metri pătrați, cu toate bunurile din interior. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat. Instalația de alimentare cu energie electrică era asigurată cu un generator și panouri fotovoltaice. Au fost salvate un grajd, o anexă și fondul forestier din zonă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *