Mopan Suceava
Actualitate

Căderi de arbori pe carosabil la Crucea, Vatra Dornei, Adâncata și Ciocănești. Recomandări ISU

Pe fondul vântului și al acumulărilor de zăpadă, care s-au manifestat in această noapte pe raza județului Suceava, au fost semnalate pe numărul unic de urgență 112 mai multe căderi de arbori pe carosabil în localitățile Crucea, Vatra Dornei, Adâncata și Ciocănești.

Pompierii militari s-au deplasat la fața locului și cu ajutorul mijloacelor de primă intervenție au îndepărtat arborii căzuți din cauza fenomenelor meteo periculoase

Având în vedere precipitațiile preconizate pentru viitoarea perioadă, se reamintesc șoferilor următoarele măsuri preventive:

Evitaţi pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

siguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului dumneavoastră funcţionează eficient;

Urmăriţi cu atenţie, la posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările furnizate de autorităţile centrale şi locale;

Este recomandat să vă porniți la drum cu rezervorul de combustibil plin;

Păstraţi-vă în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile;

Echipaţi-vă corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

În cazul în care viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor, luați următoarele măsuri: trageţi pe dreapta şi porniţi luminile de avarie; anunţaţi evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112, indicând locul în care aţi rămas blocat. Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie ajung la dumneavoastră. Nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi; porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru menţinerea căldurii în interior. Se recomandă ca, atunci când motorul este în funcţiune, să deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, evitând în acest fel inhalarea monoxidului de carbon; mişcaţi-vă pentru a vă menţine organismul cald, evitând extenuarea.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate , pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *