Cadrele didactice care au participat la Conferința ”Monarhia și Marea Unire” a scriitorului Stelian Tănase la Suceava, primesc bonusuri la dosar. Oferta Casei Corpului Didactic pentru dascălii suceveni

Astăzi, la Muzeul de Istorie al Bucovinei, s-a desfășurat Conferința ”Monarhia și Marea Unire”, susținută de cunoscutul politolog istoric și scriitor Stelian Tănase, prilej cu care a fost lansată cartea ”Dinastia”, o istorie a familiei regale din România. Stelian Tănase este o personalitate culturală importantă a României contemporane, care nu mai are nevoie de recomandări.
La conferințele sale, la lansările sale de carte, la prezențele sale publice ori de ce fel sunt, foarte mulți români interesați răspund invitației.
De aceea ni se pare contrariantă chemarea postată de Casa Corpului Didactic pe pagina proprie de Facebook, prin care li se garanta cadrelor didactice sucevene participante la eveniment că ” înscrierea online face posibilă eliberarea adeverințelor de participare.”
Sunt sigur că nu domnul Stelian Tănase a fost cel care a sugestionat un astfel de mesaj:
”În baza parteneriatului încheiat între Casa Corpului Didactic George Tofan Suceava și Muzeul Bucovinei din Suceava, dedicat Anului Centenarului Marii Uniri, în cadrul evenimentelor organizate pentru a celebra Ziua Internațională a Educației, vineri, 5 octombrie 2018, ora 11.00, se desfășoară conferința cu tema MONARHIA ȘI MAREA UNIRE, susținută de scriitorul Stelian Tănase la Muzeul Bucovinei, sala de conferințe.
Avem rugămintea de a transmite informația cu prioritate către profesorii din aria curriculară om și societate, profesorii din aria curriculară limbă și comunicare, învățătorii și profesorii din învățământul primar pentru a se înscrie la eveniment pe site-ul CCD Suceava, până la data de 4 octombrie 2018, ora 1400, la adresa https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfBdKhAEs2DanhHk…/viewform….
Înscrierea online face posibilă eliberarea adeverințelor de participare.
Vom fi onorați de participarea reprezentanților instituției dumneavoastră.”.
”Dinastia” este un volum scris de istoricul Stelian Tănase, lansat ieri la Gura Humorului și astăzi la Suceava. Prețul cu care a putut fi cumpărată această carte importantă pentru deslușirea unor lucruri din istoria regalității din România, a fost de 45 de lei. Numai că prea puțini dintre cei invitați de Casa Corpului Didactic ”Vasile Tofan” din Suceava au dorit să și cumpere pentru ”temă acasă” acest volum. Dovadă că acest gen de ”convocări”, cu promisiuni de transcriere în curriculum a vizitei la eveniment în scop strict mercantil fac mai puțin bine decât s-ar aștepta unii organizatori prin excesul de zel obedient pe de o parte, imperativ pe cealaltă parte.

La finalul Conferinței toți invitații Corpului Didactic Gheorghe Tofan s-au așezat la coadă pentru a obține ”adeverințele de confirmare a participării” la acest eveniment.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.