Mopan Suceava
EvenimenteSport

Caii Hergheliei Rădăuți cuceresc Europa

Cu puține zile în urmă, Romsilva a anunțat că Herghelia Rădăuți a obținut titlul suprem la Campionatul European pentru rasa Shagya arab 2023. Dahoman XL-26, armăsar de patru ani, de rasă Shagya arab, de culoare neagră, produs de Herghelia Rădăuți, a câștigat sâmbătă, 9 septembrie 2023, titlul de campion/învingător absolut – Best in Show – al Campionatului European pentru rasa Shagya arab organizat la Sibiu de ASOCIAȚIA CAILOR ARABI și CLUBUL SPORTIV ZORABIA. Potrivit oficialilor, arbitri profesioniști ISG – Societatea Internațională a crescătorilor de cai de rasa Shagya Arab, armăsarul prezentat in concurs de Ștefănuț Hîj, sportiv multiplu campion la Anduranță de la Herghelia Rădăuți, a obținut cel mai mare punctaj acordat de hipologii acestei organizației internaționale, în ultimii 2 ani.

În această săptămână, Echipa Romsilva – Depozitul de armăsari Târgu Mureș reprezintă în premieră istorică România la Campionatul European de Concurs Complet Călărie Juniori.

Yasmine Abigail Vaida, sportiv junior și armăsarul de rasă Shagya arab MERSUCH XXV-37, născut la Herghelia Rădăuți, sub coordonarea tehnică a antrenorului Mădălina Georgiana Henteș și a medicului veterinar Vasile Teanc, reprezintă în premieră România la Campionatul European de Concurs Complet Călărie Juniori FEI, care se desfășoară la Montelibrettti, Italia, în perioada 13-17.09.2023.

Pentru a ajunge aici, echipa condusă de antrenorul Mădălina Henteș, a desfășurat în timp, un anevoios proces de pregătire și participare competițională, parcurgând în concursuri cu rezultate calificative, pentru 5 nivele de dificultate. Echipa Romsilva a trecut cu bine primul pas al concursului, severa inspecție veterinară. Prezența unui armăsar aparținând unei rase culturale deosebite – Shagya arab, rasă de cavalerie, râvnită de alfel de marile armate ale Europei secolului XIX, a surprins și a atras atenția apreciativ din partea publicului avizat și din partea membrilor echipelor concurente.

Yasmine Abigail Vaida este sportivă la Clubul Hipic Romsilva – filiala Depozitul de Armăsari Târgu Mureș, multiplă campioană națională la disciplina Concurs Complet Călărie, la categoriile de vârstă Copii și Juniori. Talent descoperit și format de antrenorul Madalina Henteș.

Disciplina Concurs Complet de Călărie, este cea mai complexă disciplină ecvestră olimpică care presupune parcurgerea celor 3 probe: Dresaj, Cross-Country și Sarituri peste obstacole. Aceasta disciplina își are originea in testarea/ selecția cailor de cavalerie, de aceea mai este denumită și Military.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other