Mopan Suceava
Actualitate

Câinele Rico, polițistul de frontieră incoruptibil. Un nou transport de țigări de contrabandă descoperit de câinele polițist Rico, în mașina unui ucrainean

Contrabandiștii de țigări care vor să treacă marfa prin PTF Siret au un nou motiv de îngrijorare. Marfa de contrabandă poate fi depistată nu numai de ochii polițiștilor de frontieră ci și de mirosul fin al câinelui polițist Rico (foto). Polițiștii de frontieră suceveni împreună cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, sprijiniți de câinele polițist, Rico, au descoperit ieri 420 pachete de țigări de proveniență ucraineană și Duty-Free, în valoare de 630 lei, ascunse în torpedoul și în spațiul roții de rezervă a autovehiculului unui ucrainean.

În data de 4 septembrie a.c., înainte de miezul nopții, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean, în vârstă de 48 de ani, conducând un autoturism, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, echipa comună de control a luat măsura efectuării unui control amănunțit asupra autovehiculului, utilizând și câinele polițist Rico.

În urma controlului, au fost descoperite, în compartimentul roții de rezervă și în torpedoul autovehiculului, 420 pachete de țigări de proveniență ucraineană și Duty-Free, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de proveniență.

Țigaretele, în valoare de 630 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De precizat că aceasta este a doua captură de âigări de contrabandă, descoperită la PTF Siret în ultimele săptămâni, cu ajutorul câinelui polițist Rico.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *